Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
28. októbra 2023 o 10:45
Čas čítania 1:18

Po deviatich rokoch končí v politike. Posila Demokratov to skúsila aj v stranách Za ľudí a Spolu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Miroslav Kollár to oznámil mesiac po voľbách na sociálnej sieti.

Miroslav Kollár končí v strane Demokrati a celkovo v politike. Vraj už stačilo. „15. novembra 2014 som v politike začal prvým zvolením za primátora, 15. novembra 2023 v nej na deň presne po deviatich rokoch končím. Stranícke funkcie som zložil hneď 2. októbra s tým, že sa už nebudem o žiadnu uchádzať. A k 15. novembru končím aj moje členstvo v strane a pre túto chvíľu aktívne pôsobenie v politike,“ napísal na sociálnej sieti.

Miroslav Kollár pôsobil v stranách Spolu aj Za ľudí.

„Dovidenia v nepolitike, priatelia,“ rozlúčil sa. Stranu Demokrati však podporuje, keďže vraj Slovensko potrebuje zodpovednú, nepopulistickú, nesocialistickú, neetatistickú, nekonfesijnú, občiansku, demokratickú stranu, pričom toto všetko majú Demokrati v DNA, v stanovách aj v programe.


„Tak od štyridsiatky, keď som, dúfam, zmúdrel, konám podľa hesla, že do konca života musím vedieť vydržať hlavne sám so sebou. Mnohí možno očakávali v konkrétnych situáciách iné rozhodnutia... Nebudem teraz rozprávať o cudzích topánkach, ktoré si treba obuť, aby človek mohol hodnotiť, hovorím – obujte si vlastné, choďte do toho a konajte tak, ako považujete za správne. Len dávam nevyžiadanú radu z vlastnej skúsenosti – dobrý úmysel nestačí,“ napísal Kollár.


Najviac si vraj cení to, že po deviatich rokoch odchádza s rovnako dobrými vzťahmi s najbližšími. „S tou istou ženou, s tým istým počtom detí. Lebo – videl som veľa kolegov, ktorým politické funkcie sadli na mozog aj do trenírok,“ priblížil.


Podľa jeho slov sme ako krajina šancu z roku 2020 premárnili a čakajú nás opäť roky – v lepšom prípade – stagnácie. V tom horšom prípade nás údajne čakajú roky regresu práve v čase, keď sa svet okolo nás pri všetkých tých krízach a konfliktoch mení ešte dynamickejšie ako v „pokojných“ rokoch.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„O to bude naše potácanie sa bolestivejšie. Preto si iste nejaké miesto vo verejnom priestore nájdem, lebo aj keď sa treba začať starať aj o vlastné záujmy a o budúci dôchodok, neplánujem sa nikam odsťahovať a záleží mi stále na tom, v akej krajine budeme žiť,“ dodal na záver stanoviska.

Domov
Zdieľať
Diskusia