Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
3. novembra 2023, 16:00
Čas čítania 0:59

Prevádzač migrantov spôsobil smrteľnú nehodu. Policajti ho našli hospitalizovaného v Lučenci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ťažké zranenia pri nehode utrpeli traja muži a štyri deti. Jedna žena nehodu neprežila.

Slovenskí a maďarskí policajti spoločne odhalili muža, ktorý na maďarsko-srbskej hranici spôsobil smrteľnú nehodu. Hospitalizovali ho v nemocnici v Lučenci, informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ústredné operačné stredisko prijalo 27. októbra podvečer informáciu, že do lučeneckej nemocnice prišlo auto, z ktorého vyskočil vodič a ušiel, opisuje hovorkyňa. Vo vozidle na zadných sedadlách podľa nej zostal ležať zranený muž. Lekári sa o neho následne postarali.

„Na miesto prišli policajti, ktorí začali zisťovať podrobnosti celého prípadu. Po zistení prvotných informácií postúpili prípad kolegom z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii, ktorí začali trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva,“ povedala Bárdyová.

nemocnica
Zdroj: FB (Polícia SR)

Prevážal nelegálnych migrantov

Hneď ako to zdravotný stav muža dovolil, policajti ho prostredníctvom tlmočníka vypočuli. Zároveň nadviazali komunikáciu s maďarskými kolegami. Tí podľa hovorkyne potvrdili, že zranený muž v to ráno spôsobil vážnu dopravnú nehodu na maďarsko-srbskej hranici. Ťažké zranenia pri nej utrpeli traja muži a štyri deti. Jedna žena nehodu neprežila. Vodiča vozidla údajne zobralo z miesta nehody iné vozidlo, priblížila.

nehoda
Zdroj: FB (Polícia SR)

„Informácie nasvedčovali tomu, že vozidlo malo prevážať nelegálnych migrantov. Preto vzniklo podozrenie, že zranený muž v nemocnici môže byť páchateľom trestného činu prevádzačstva a zároveň aj vodičom, ktorý zavinil smrteľnú dopravnú nehodu v Maďarsku,“ skonštatovala Bárdyová.

10. apríla 2024, 11:30 Čas čítania 2:44 Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty? Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty?

Tvrdí, že príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii prijali prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré viedli k vydaniu európskeho zatýkacieho rozkazu. Vo štvrtok sa v nemocnici uskutočnilo súdne pojednávanie, na základe ktorého bol 31-ročný občan Gruzínska vzatý do útekovej väzby na Slovensku, kde bude čakať na vydanie do Maďarska.

Domov
Zdieľať
Diskusia