Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
11. novembra 2023, 11:41
Čas čítania 0:40

Slovenská pošta zavádza novú službu, na klasické prevádzky musia mnohí Slováci zabudnúť. Takto sa chystá rozširovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pošta zákazníkom ponúka novú možnosť, ako si vyzdvihnúť balíky.

V posledných rokoch Slovenská pošta zatvorila množstvo prevádzok v obciach a mestách a postupne ich nahrádza BalíkoBOXami. Okrem toho sa pošta najnovšie snaží rozširovať svoju sieť s názvom PoštaPOINT, ktorá má slúžiť najmä na vyzdvihovanie balíkov v rôznych prevádzkach a obchodoch, píše portál Z regiónu.sk.

„Budú to potraviny, kvetinárstva a iné prevádzky, ktoré budú mať záujem o takéto služby. V prvom roku to bude výdajňa balíkov a v ďalšom roku chceme doplniť aj ďalšie služby,“ informovalo vedenie Slovenskej pošty.

Pošta neustále hľadá partnerov, ktorí by mali záujem ponúkať takúto službu. Podmienkou je, že predajňa musí mať minimálne 2 × 2 m2 a byť schopná uskladňovať zásielky. Musí tiež disponovať stabilným internetovým pripojením pre technické zariadenie, ktoré poskytne Slovenská pošta. 

Majitelia obchodov, ktorí sa rozhodnú takúto službu ponúkať, zarobia za jeden dodaný balík 0,30 eur plus 0,15 eura v prípade, že zákazník platí v hotovosti. 

PoštaPOINT ponúka iba základné služby:

  • vydáva balíkové zásielky – aj s úhradou na dobierku v hotovosti alebo bankomatovou kartou,
  • plánujú uviesť do prevádzky aj podaj zásielok a poštových poukazov.
Domov
Zdieľať
Diskusia