Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. novembra 2023, 18:42
Čas čítania 0:30

Nemci vo veľkom zverejňujú svoje výplatné pásky. Takto zarábajú na bežných pracovných pozíciách

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemci si na Instagrame porovnávajú platy.

Nemci začali vo veľkom zverejňovať svoje výplatné pásky. Od septembra ich anonymne uverejňuje instagramový účet. Chce tým sprehľadniť to, ako vyzerajú platy v Nemecku, píše nemecký denník Berliner Zeitung.de

Rozsah miezd je naozaj veľký. Najmenšia zverejnená mzda je 818 eur v čistom pre zdravotníckeho asistenta. Najviac zarobia vysokopostavení manažéri. Jeden z nich pracuje v strojárstve a podľa zverejnenej výplatnej pásky zarába aj s bonusmi 9 586 eur. 

Svoju mzdu však zverejňujú aj zamestnanci bežných povolaní. Mladá recepčná v 5-hviezdičkovom hoteli v Mníchove zarobí iba 1500 eur. Policajný komisár zarobí vrátane nočných príspevkov a bonusov necelých 3-tisíc eur. Dvadsaťtriročný vodič autobusu zarobí približne 4-tisíc eur taktiež vrátane príplatkov za sviatky a nočné služby. 

Mnoho ľudí na stránke kritizuje, že platy sú nereálne, a chcú od administrátorov, aby výplatne pásky prestali zverejňovať.

nemecko, výplata
Zdroj: Instagram/@gehaltindeutschland
Domov
Zdieľať
Diskusia