Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
17. novembra 2023, 16:20
Čas čítania 0:35

Slováka Jozefa za brutálnu vraždu v Írsku odsúdili na doživotie. Zabil mladú učiteľku, ktorá si šla zabehať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šla si len zabehať, domov sa už nevrátila. Za brutálnu vraždu si mladý Slovák odsedí zvyšok života vo väzení.

Írsky súd odsúdil Slováka Jozefa Pušku za vraždu mladej učiteľky základnej školy, informuje portál Irish Times. V prípade, ktorý ostro sledovali aj írske médiá, dnes padol jasný verdikt. Slovák strávi zvyšok života vo väzení. O jeho vine porota rozhodla už pred niekoľkými dňami, sudca dnes rozsudok potvrdil po vypočutí pozostalých obete.

Tridsaťtriročný muž napadol o desať rokov mladšiu Ashling Murphyovú minulý rok v januári, keď si šla zabehať. Zasadil jej 11 bodných rán do krku. Prípad vyvolal v Írsku novú vlnu diskusií o násilí na ženách aj migrácii.

Puška sa najskôr k vražde priznal, no neskôr na začiatku procesu svoju vinu poprel a vyhlásil sa za nevinného. Motív jeho konania dodnes nie je známy, usvedčili ho však DNA dôkazy, zábery bezpečnostných kamier či výpoveď svedkyne.

Puška žije v Írsku desať rokov spolu s manželkou a piatimi deťmi, ako aj ďalšou rodinou. S obeťou sa pred vraždou nepoznali.

Domov
Zdieľať
Diskusia