Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
4. decembra 2023, 20:49
Čas čítania 1:03

Za žiadnu cenu to nevzdal. Vodičák spravil až na 60. pokus

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vodič z Británie do vybavenia vodičského oprávnenia investoval približne 1 380 libier (1 610 eur).

Neuveriteľné odhodlanie prejavil v Británii istý vodič v zácviku, ktorý úspešne absolvoval teoretickú časť vodičskej skúšky až na 60. pokus. Táto osoba, ktorej meno, vek ani pohlavie úrady nezverejnili, tak strávila na skúškach zhruba 60 hodín a do celého procesu investovala približne 1 380 libier (1 610 eur). 

Predmetné údaje zverejnila britská vodičská agentúra (DVSA) a týkajú sa prvej polovice roka 2023. Zmienený ašpirant na vodiča bol v opakovaní skúšky rekordérom, prvenstvo si však v tomto smere zaslúžil len veľmi tesne. Iný vodič v meste Kingston upon Hull test spravil až na 58. pokus, ďalší v meste Guildford na to potreboval 56 a iný v meste Royal Tunbridge Wells 54 pokusov.

Teoretická časť vodičskej skúšky trvá v Británii približne hodinu a stojí 23 libier.

Z údajov britského ministerstva dopravy vyplýva, že miera úspešnosti teoretickej časti vodičskej skúšky klesla zo 65 percent vo fiškálnom roku 2007/2008 na 44 percent v roku 2022/2023.

Samotní študenti autoškôl však vo všeobecnosti nezažívajú až také nepriaznivé obdobie, keďže ten aktuálne najneúspešnejší hlboko zaostáva za istým nemenovaným mužom, ktorému sa v roku 2012 podarilo – vtedy ako 28-ročnému – spraviť teoretickú časť skúšky až na 93. pokus.

Absolvovať musia viacero testov

Žiaci autoškoly musia v Británii najskôr prejsť cez teoretickú časť skúšky, kým sa dostanú k tej praktickej. Zmienený test pozostáva z 50 otázok, pri ktorých si žiak vyberá z viacerých možností, pričom majú preveriť jeho znalosti pravidiel cestnej premávky.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Na úspech je potrebných prinajmenšom 43 správnych odpovedí. Potom ešte nasleduje test vnímavosti voči nebezpečenstvu, v rámci ktorého sa žiakom ukáže 14 videoklipov z rôznych situácií, k akým môže pri jazde dôjsť.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia