Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
2. januára 2024, 14:09
Čas čítania 0:58

Bitcoin prekonal ďalšiu dôležitú hranicu a pokračuje v rekordnom raste. Mnohí investori sú vo veľkom očakávaní

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Za celý minulý rok vzrástla cena bitcoinu o 156 %, čo znamená najlepší ročný vývoj od roku 2020.

Cena najznámejšej digitálnej meny bitcoin prekonala v utorok hranicu 45 000 USD, prvýkrát za takmer dva roky. Podporil ju najmä optimizmus na trhoch, že už čoskoro dôjde v USA k schváleniu spotových bitcoinových fondov obchodovaných na burze (ETF).

Okrem toho náladu trhov ovplyvňujú rastúce očakávania, že najväčšie centrálne banky pristúpia tento rok k zníženiu úrokových sadzieb. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Aktuálna cena bitcoinu

Cena bitcoinu dosiahla v utorok 45 532 USD (41 205 eur), čo predstavuje najvyššiu hodnotu digitálnej meny od apríla 2022. Na druhej strane je stále hlboko pod doterajším rekordom z novembra 2021 na úrovni 69 000 USD. Za celý minulý rok vzrástla cena bitcoinu o 156 %, čo zasa znamená najlepší ročný vývoj od roku 2020.

Aj cena druhej najväčšej digitálnej meny ether sa zvýšila. V utorok dosiahla 2 414 USD, čo znamená rast o 2,6 %. Za celý rok 2023 zaznamenala rast o 91 %.

Trh s kryptomenami 

Trhy v súčasnosti čakajú najmä na to, či americká Komisia pre burzy a cenné papiere v najbližšom čase schváli spotové bitcoinové ETF, ktoré by otvorili trh miliónom nových investorov a prilákali investície za miliardy dolárov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Americká Komisia pre burzy a cenné papiere v minulých rokoch takýto krok odmietla urobiť s tým, že trh s kryptomenami je náchylný na manipulácie. V minulých mesiacoch však trhy zaznamenali viacero signálov, že regulačný úrad je pripravený schváliť aspoň niektoré z 13 navrhovaných bitcoinových ETF, pričom sa čaká, že rozhodnutie padne už na začiatku januára.

Ilustračné foto: bitcoin.
Ilustračné foto: bitcoin. Zdroj: ctrl.blog/ Daniel Aleksandersen
Domov
Zdieľať
Diskusia