Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. januára 2024 o 10:52
Čas čítania 0:39

Nezaplatila 4 eurá za čipsy. Matka piatich detí z východu Slovenska strávila Nový rok za mrežami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matka v tom čase dojčila dieťa.

V Medzilaborciach zatkli matku piatich detí, ktorá nezaplatila čipsy za 4,40 eura. Silvester aj Nový rok tak strávila za mrežami cely policajného zaistenia. Žena navyše v tom čase dojčila a vo väzenskej cele ju museli ošetriť záchranári, píšu Noviny.sk.

„Som si myslela, že ich máme zaplatené, až keď som prišla domov, som zistila, že nie. Muž chcel ísť zaplatiť, už nezobrali. A mňa zachytila polícia,“ povedala žena pre portál. Zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Anna Kolářová potvrdila, že prípad bol riešený v takzvanom superrýchlom konaní. Sudca žene za krádež zemiakových lupienkov vymeral trest povinnej práce vo výmere 40 hodín.

„Ja by som aj týmto chcel apelovať na všetkých zákonodarcov, že toto je precedens. Zo škody 4,40 € sme pre daňových poplatníkov vyrobili dosť veľkú sumu, ja to odhadujem v tisíckach eur,“ povedal právnik obvinenej.

Podľa štátnej tajomníčky ministerstva vnútra Lucie Kurilovskej nie je základom obvinenia, že žena spôsobila škodu v hodnote 4,40 eura, ale že ju už v minulosti za rovnaký skutok pokutovali.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia