Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. januára 2024, 12:06
Čas čítania 0:27

Podvodník použil lacný trik a spoločnosť na východe Slovenska cez internet bez problémov obral o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník poškodenej spoločnosti e-mailom poslal zálohovú faktúru za objednávku 240 kusov stravných lístkov.

Podvodník od spoločnosti vo Svidníku s ľahkosťou vymámil sumu v celkovej výške 1 360 eur. Na získanie peňazí použil jednoduchý trik. Cez internet sa vydával za spoločnosť zabezpečujúcu stravné lístky pre zamestnancov, informovala polícia na Facebooku.

„Neznámy páchateľ predstieral, že koná v mene spoločnosti zabezpečujúcej stravné lístky pre zamestnancov, a zaslal na e-mailovú adresu poškodenej spoločnosti zálohovú faktúru za objednávku 240 kusov stravných lístkov,“ spresnili policajti.

Pozmenil číslo účtu 

Podvodník na faktúre iba pozmenil číslo účtu spoločnosti, od ktorej svidnícka firma pravidelne odoberá stravné lístky. Poškodená firma si nič nevšimla a faktúru uhradila. Stravné lístky však nedostala a vznikla jej škoda vo výške 1 360 eur. Polícia vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu.

Späť
Zdieľať
Diskusia