Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. januára 2024, 15:28
Čas čítania 0:48

Rusko vníma cvičenie NATO ako bezpečnostnú hrozbu. Zúčastní sa na ňom 90-tisíc vojakov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko vníma cvičenie aliancie NATO Steadfast Defender 2024 ako hrozbu.

Rusko vníma vojenské cvičenie aliancie NATO, ktoré sa pod názvom Steadfast Defender 2024 začalo v Európe, ako hrozbu pre svoju bezpečnosť. Uviedol to v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s tým, že v ponímaní Ruska je NATO nástrojom konfrontácie.

Na cvičení Steadfast Defender 2024 – najväčšieho od cvičenia Reforger v roku 1988, počas studenej vojny – sa zúčastní približne 90-tisíc vojakov.

Peskov tvrdil, že aliancia NATO bola koncipovaná a vytvorená pod vedením Spojených štátov amerických ako nástroj konfrontácie a svoju vojenskú infraštruktúru buduje smerom k ruským hraniciam „už niekoľko desaťročí, bez prestávky“.

„Samozrejme, že je to pre nás hrozba, tak sa k nej správame a neustále prijímame vhodné opatrenia na jej riešenie,“ povedal Peskov v odpovedi na otázku, či Rusko toto vojenské cvičenie považuje za hrozbu.

Cvičenie sa bude konať do konca mája

Cvičenie Steadfast Defender 2024 potrvá štyri mesiace – od 31. januára do 31. mája. Zúčastňujú sa na ňom stovky kusov techniky a približne 90-tisíc príslušníkov armád zo všetkých krajín NATO.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Program cvičenia je navrhnutý tak, aby simuloval reakciu NATO na útok súpera, akým je Rusko. Zapojí sa doň aj približne 50 plavidiel. Manévre budú pozostávať zo série menších cvičení a budú sa konať v lokalitách od Severnej Ameriky po východné krídlo NATO, blízko ruských hraníc.

nato
Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová
Domov
Zdieľať
Diskusia