Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. februára 2024 o 9:04
Čas čítania 1:01

AKTUÁLNE: Pri ozbrojenom útoku na hlavnej stanici v Paríži utrpelo zranenia viacero ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zranenia utrpeli tri osoby, jedna z nich je vo vážnom stave.

Ozbrojený útok na jednej z hlavných železničných staníc vo francúzskej metropole Paríži si v sobotu vyžiadal najmenej troch zranených. Podľa polície je jedna z obetí vo vážnom stave. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Útočník predložil taliansky vodičský preukaz

Polícia podľa AFP uviedla, že útočník bol zatknutý, motív jeho činu však doposiaľ nebol bezprostredne známy. Páchateľ útoku nožom na parížskej železničnej stanici Gare de Lyon po zadržaní predložil polícii taliansky vodičský preukaz.

„Podozrivý počas útoku nekričal (žiadne náboženské heslá),“ citovala AFP zdroj z polície, ktorý dodal, že útočník predložil policajtom taliansky vodičský preukaz.

K útoku nožom došlo o ôsmej hodine ráno na stanici Gare de Lyon, čo je jedna zo siedmich veľkých železničných staníc a jeden z hlavných cestovných uzlov vo francúzskom hlavnom meste. Vlaky z nej okrem vnútroštátnych liniek smerujú aj do Švajčiarska a Talianska.

Francúzska národná železničná spoločnosť SNCF na platforme X uviedla, že areál medzi halou 1 a 3 na stanici Gare de Lyon bude dočasne neprístupný.


Agentúra DPA spresnila, že k útoku nožom došlo v čakacej hale v podzemnej časti stanice.


Na parížskych železničných staniciach už došlo k viacerým útokom na cestujúcich, ktoré však nemali teroristické pozadie. Po útoku nožom na učiteľa, ktorého sa vlani v októbri dopustil mladý islamista, v krajine vyhlásili najvyšší stupeň varovania pred teroristickými útokmi. V polovici januára tohto roka ho však odvolali.

Domov
Zdieľať
Diskusia