Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. februára 2024, 6:47
Čas čítania 0:28

Podvodníci chcú Slovákov pripraviť o tisíce eur. Vydávajú sa za dôležitú štátnu inštitúciu a pýtajú peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa upozorňuje, že takýmto spôsobom nikdy nekomunikuje.

Podvodníci opäť rozposielajú falošné maily. Finančná správa na Facebooku upozorňuje na správy, ktoré prijímateľov informujú o tom, že nezaplatili daň a teraz im hrozí pokuta vo výške 29-tisíc eur.

„Podľa našich najnovších informácií ste nezaplatili daň vo výške 1 109 eur do rozpočtového systému Slovenskej republiky,“ začína sa email. Prijímateľov upozorňuje, že na zaplatenie dane majú 24 hodín, v opačnom prípade musia zaplatiť obrovskú pokutu. Mail obsahuje číslo účtu, pečiatku aj hlavičku daňového úradu. 

„Upozornili ste nás, že dostávate do mailových schránok ďalšiu podvodnú správu, ktorá sa tvári, že bola odoslaná z finančnej správy. V žiadnom prípade na ňu nereagujte a najmä neklikajte na žiadne odkazy, ktoré sa v nej môžu nachádzať! Finančná správa takýmto spôsobom nekomunikuje,“ upozorňuje v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia