Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. marca 2024, 10:01
Čas čítania 0:33

Mobilný operátor varuje zákazníkov pred podvodnými faktúrami: Oberú vás o peniaze a zariadenie infikujú vírusom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Orange zverejnil tipy, ako podvodný email rozoznať a čo robiť v prípade, ak ho zákazníci dostanú.

Mobilný operátor Orange zverejnil varovanie pred nebezpečnými e-mailami, ktoré ich zákazníkom adresujú podvodníci. V mene známej spoločnosti v nich posielajú faktúry vystavené na sumu 351,30 eura.

„Faktúra je priložená v prílohe mailu a jej otvorením si môžete infikovať svoj počítač, prípadne mobil či iné zariadenie vírusom,“ upozorňuje Orange a zároveň dodáva, kedy by klienti mali zbystriť pozornosť. 

Spozornieť by mali v prípade, ak na faktúre chýba meno alebo názov firmy a „namiesto toho je tam uvedené ****Orange**** alebo ***** Slovakia ***“, a aj vtedy, keď na vystavenej faktúre nie je uvedený správny variabilný symbol alebo neobsahuje správne fakturačné obdobie. Ten si operátor odporúča porovnať napríklad so staršou faktúrou.

Orange zverejnil aj tipy, čo robiť, keď zákazníci podvodný email dostanú: „Odporúčame neotvárať prílohu a mail nepreposielať.“ Skutočné faktúry si zákazníci môžu pozrieť priamo na webe operátora alebo v mobilnej aplikácii Môj Orange. 

Domov
Zdieľať
Diskusia