Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
28. marca 2024, 6:35
Čas čítania 0:25

Slovákov potrápi piesok zo Sahary. Pripraviť sa naň musia všetci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prílev teplého vzduchu prináša aj väčšie množstvo saharského prachu.

Prílev teplého vzduchu prináša podľa meteorológov aj väčšie množstvo saharského prachu. Aktuálne sa nachádza nad strednou Európou. Pre silnejúce južné prúdenie ho v našej oblasti bude ešte viac. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

„Stane sa tak pred studeným frontom, ktorý k nám postupuje od juhozápadu. Nočné zrážky dostanú tento prach aj na povrch,“ uvádza SHMÚ.

Poznamenal, že saharský prach je zreteľne viditeľný najmä v oblastiach bez oblačnosti nad Stredozemným morom, ako aj jeho zmiznutie za studeným frontom.

„Saharský prach vidieť na družicových snímkach najzreteľnejšie tesne po východe slnka – v priloženom obrázku môžete vidieť ukážky detekcie saharského prachu na troch družicových produktoch,“ informuje SHMÚ na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia