Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
15. apríla 2024, 14:51
Čas čítania 0:43

Ďalší tragický útok v Sydney: Kňaza a veriacich dobodal pri omši neznámy muž. Bohoslužbu videli veriaci aj cez live stream

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

YouTube účet, na ktorom vysielali pondelkovú omšu, má takmer 200-tisíc odberateľov.

V austrálskom Sydney zažili obyvatelia ďalší brutálny útok. V kostole na predmestí Wakeley prebiehala v pondelok 15. apríla večerná bohoslužba, keď ozbrojený muž v čiernom oblečení pristúpil k oltáru a zaútočil nožom na kňaza Mar Mari Emmanuela. Večernú bohoslužbu dokonca streamovali naživo, informuje Daily Mail

Muž kňaza niekoľkokrát bodol. Keď sa mu veriaci pokúšali pomôcť, agresor začal útočiť aj na nich. Nožom bodol najmenej ďalších štyroch ľudí. Polícia Nového Južného Walesu uviedla, že biskup Emmanuel je momentálne mimo ohrozenia života rovnako ako zranení veriaci. Hneď po útoku policajti zatkli jedného muža, údajne s nimi spolupracuje pri vyšetrovaní.

Youtubový kanál s názvom Christ The Good Shepherd Church, na ktorom vysielali pondelkovú omšu, má takmer 200-tisíc odberateľov. Samotného biskupa sleduje na sociálnej sieti takmer 20-tisíc ľudí.

Sobotňajší tragický útok 

Neprešli ani tri dni od útoku v hlavnom meste. V sobotu 13. apríla zasahovala polícia v Sydney v reakcii na útok bodnou zbraňou na viacero osôb v jednom z nákupných centier. Útočník dobodal viacero ľudí vrátane deväťmesačného dieťaťa. Priamo na mieste podľahli zraneniam štyri ženy a jeden muž. Ďalšia žena zomrela po prevoze do nemocnice.

útok , kňaz ,
Zdroj: Christ The Good Shepherd Church
Domov
Zdieľať
Diskusia