Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. apríla 2024 o 13:47
Čas čítania 0:46

Slovák ponúkal v bratislavskom obchodnom centre opiáty. Podpísali sa aj pod smrť mladíka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeho „zákazníkmi“ sa stali osoby vo veku 21 rokov a jeden senior.

Polícia obvinila 22-ročného Samuela H., ktorý predával alebo podarovával opiáty. 21-ročný muž si následkom ich užívania privodil smrť, ďalšia 21-ročná žena sa zase viackrát pokúsila o samovraždu. Obvinený je aktuálne vo väzbe, čaká na súd. Hrozí mu 5-ročné väzenie. 


„Samuel sa pred nejakým časom rozhodol venovať novému ‚koníčku‘, a to darovaniu či predávaniu liekov, ktoré sú zaradené do skupiny opiátov, s účinnou látkou tramadóliumchlorid a alprazolam osobám na účel zvádzať k zneužitiu návykovej látky. Jeho novými ‚zákazníkmi‘ sa stali osoby vo veku 21 rokov a jeden senior, ktorým lieky ponúkal v obchodnom centre na ulici Mlynské nivy, na Poľnohospodárskej ulici a v Rakúsku,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

Smrť mladého muža

Polícia upozornila na to, že 21-ročný muž si následkom užívania liekov privodil smrť. „Ďalšia 21-ročná žena sa v súvislosti s užívaním liekov šesťkrát pokúsila ukončiť svoj život. Z mladých ľudí, ktorí užívali opiáty, sa stali psychiatrickí pacienti,“ informovala Šimková.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Opiáty si podľa nej zadovažovali cez sfalšované recepty. Apelovala preto na ľudí, aby sa takýmto liekom mimo presne stanovenej dávky lekárom špecialistom vyhýbali. „Ich časté užívanie spôsobuje návyk, s ktorým sa len ťažko bojuje a v najhorších prípadoch sa končí smrťou,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia