Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
23. apríla 2024, 18:49
Čas čítania 0:28

Poliaci ukázali rozostavanú rýchlostnú cestu, bude viesť po hranice so Slovenskom. Trasa spojí krajiny od Grécka až po Litvu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poliaci zverejnili na sociálnej sieti postup stavebných prác na viac ako 10-kilometrovom úseku.

Poľské Generálne riaditeľstvo štátnych ciest a diaľnic zverejnilo na sociálnej sieti video, ktoré zobrazuje postup stavebných prác na viac ako 10-kilometroovm úseku na rýchlostnej ceste S19 Miejsce Piastowe – Dukla. Stavebné práce trvajú už 7 mesiacov. Rýchlostná cesta má viesť až po hranice so Slovenskom. Celá diaľničná sieť sa bude ťahať od Grécka až po Litvu.

Via Carpatia
Zdroj: tape-ap.eu

Ešte koncom minulého roka sme ťa informovali, že Slovensko s výstavbou svojej časti oproti Poľsku výrazne zaostáva. Celkovo ide o deväť úsekov v plnej dĺžke 60 kilometrov od Kapušian až po hranicu s Poľskom. Slovensku pritom hrozí, že nebude mať dostavanú časť medzinárodnej trasy a stane sa tak dopravným lievikom. Robotníci len nedávno začali s vŕtaním tunela Okruhliak, ktorý má byť súčasťou trasy Via Carpatia.

Domov
Zdieľať
Diskusia