Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. mája 2024, 16:17
Čas čítania 0:37

Slovensko už o pár hodín zasiahnu búrky. SHMÚ vydalo výstrahy, tu udrú najsilnejšie (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia predpokladajú aj prítomnosť nebezpečných sprievodných javov ako krupobitie či silný nárazový vietor.

Slovensko dnes popoludní zasiahnu búrky. Budú mocnejšie ako tie, ktoré sme zažili včera. Prvé búrky sa začnú objavovať už čoskoro zrejme na severe Slovenska. Postupne sa však nad západ krajiny dostanú silnejšie búrky od Rakúska, informuje iMeteo

Meteorológovia predpokladajú, že sa na našom území môžu objaviť aj nebezpečné sprievodné javy ako krupobitie a silný nárazový vietor.

Podľa najaktuálnejších predpovedí udrú prvé búrky na severe východného Slovenska v oblasti Spiša a v severovýchodných okresoch. Už od 14.00 h sa tu budú tvoriť prehánky a slabšie búrky. 

Oveľa dynamickejší vývoj dnes meteorológovia očakávajú nad Českom a nad Rakúskom, čo ovplyvní aj počasie na Slovensku. Tieto búrky budú oveľa výraznejšie ako tie na severo-východe krajiny. V podvečerných hodinách by mali búrky doraziť až nad naše západné územie. SHMÚ dokonca vydalo výstrahy 1. stupňa. 

Búrky
Zdroj: SHMÚ

Najsilnejšie búrky meteorológovia očakávajú v južnej a vo východnej časti Česka. Podľa aktuálneho modelu môže dokonca vzniknúť tornádo, a to konkrétne na Ukrajine aj v Bielorusku.

Späť
Zdieľať
Diskusia