Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2024 o 9:56
Čas čítania 0:25

Do Európy mieri lacný výrobca elektrických áut. Predaj začne už túto jeseň

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Predaj áut vyrobených v spoločnom podniku Stellantis-Leapmotor sa od septembra 2024 rozšíri aj do iných kontinentov.

Nadnárodná automobilová skupina Stellantis začne od septembra v deviatich európskych krajinách predávať lacné elektrické vozidlá od svojho čínskeho partnera Leapmotor. V utorok to uviedol generálny riaditeľ Carlos Tavares.

Tavares ani šéf Leapmotoru Ču Ťiang-ming ešte neposkytli podrobnosti o tom, kde presne by sa v Európe mohli vyrábať elektrické vozidlá. Tavares však povedal, že akékoľvek rozhodnutie o výrobe bude založené na hodnotení nákladov a kvality, pričom do úvahy prichádza závod Stellantisu v poľskom meste Tychy.


Predaj áut vyrobených v spoločnom podniku Stellantis-Leapmotor sa od septembra tohto roku rozšíri do Južnej Ameriky, na Blízky východ, do Afriky, Ázie a Tichomoria, povedal Tavares v čínskom meste Chang-čou, kde má Leapmotor sídlo.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/DPA



Domov
Zdieľať
Diskusia