Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
18. mája 2024 o 14:45
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: Atentátnika Juraja C. vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Pezinku dnes prebiehal súd s atentátnikom, ktorý sa pokúsil zavraždiť Roberta Fica.

Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátorka Generálnej prokuratúry navrhovala pre obvineného 71-ročného Juraja C. väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti. Sudca pre prípravné konanie ŠTS tomuto návrhu vyhovel.

Sudca podľa hovorkyne neprijal písomný sľub obvineného a návrh na dohľad probačného a mediačného úradníka zamietol.

Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné. „Obvinený si ponechal zákonom stanovenú lehotu na vyjadrenie, či proti rozhodnutiu podá sťažnosť, o ktorej by rozhodoval Najvyšší súd SR,“ dodala.

15. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana

Muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Premiéra Fica vážne postrelil po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Predseda vlády je hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici. Všetky podrobnosti o atentáte na Roberta Fica si prečítaš tu

Domov
Zdieľať
Diskusia