Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Barbora Fábryová
24. mája 2024, 17:42
Čas čítania 0:27

Z celého slovenského trhu sťahujú nevyhovujúcu potravinu. Inšpektori upozornili na neprijateľnú vôňu a chuť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori reťazcu prikázali stiahnuť potravinu z predaja.

Reťazec Kaufland musí z predaja stiahnuť orechy K-Classic Kalifornské jadrá vlašských orechov 200 g. Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR odobrali vzorku v prevádzke Kaufland na Panónskej ceste v Bratislave a po kontrole zistili, že výrobok je nevyhovujúci. 

„Vzorka bola nevhodná na ľudskú spotrebu pre neprijateľnú vôňu (cudzia, nepríjemná, po oxidácii) a chuť (cudzia, zvieravá, horká a po oxidácii),“ ozrejmila ŠVPS SR.

Výrobok pochádza z Nemecka a na Slovensko ho dodali z Českej republiky. Dátum minimálnej trvanlivosti je 24. novembra 2024 a označenie výrobnej dávky je L-08-06-0006257.

ŠVPS SR nariadila, že spoločnosť Kaufland Slovensko musí zákazníkovi informácie o nevyhovujúcom výrobku oznámiť. Reťazec splnil tieto požiadavky a úradom doručil protokol o likvidácii nevyhovujúceho tovaru.

Kaufland
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia