Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
28. mája 2024 o 21:04
Čas čítania 1:06

Putin zastrašuje malé európske krajiny. Posiela im znepokojivý odkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ruský prezident Putin varoval niektoré štáty Európy. Špecificky sa zameral na menšie krajiny s hustým osídlením.

  • Vladimir Putin v utorok varoval, že ak západné štáty dajú Ukrajine súhlas na použitie svojich zbraní na útoky na ruské územie, bude to mať vážne následky.
  • Malým európskym štátom odkázal, aby si boli vedomé toho, s čím sa zahrávajú.
  • Prízvukoval, že ide o krajiny, ktoré majú husto osídlené územia.

Prečo je to dôležité: Putin naznačil, že v prípade spomínaných krokov západných krajín je pripravený na útok. Takéto vyhlásenia môžu slúžiť ako prostriedok na odstrašenie pre krajiny, ktoré by zvažovali podporu Ukrajiny zbraňami.

Citát: „V Európe, najmä v malých štátoch, by si mali byť vedomí toho, s čím sa zahrávajú. Mali by na to pamätať ako krajiny s malými, husto osídlenými územiami... Mali by to mať na pamäti skôr, ako budú hovoriť o údere voči Rusku,“ povedal Putin.

Rozšírený kontext: Putin upozornil, že pokiaľ európske krajiny dovolia Ukrajine používať svoje zbrane na území Ruska, majú očakávať následky. Cielene upozornil malé krajiny, pričom zdôraznil, že majú husto osídlené územia.


Ruský prezident varoval, že „to isté sa môže stať, ak sa použijú vysoko presné zbrane dlhého doletu“. Putin to uviedol v odpovedi na otázku novinára na margo diskusie o návrhu, aby ukrajinské ozbrojené sily mohli použiť západné zbrane dlhého doletu na zasiahnutie ruského územia.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Odkazy Vladimira Putina sú iba jedným z dlhého radu odstrašujúcich prostriedkov, ktorými sa snaží štáty Európy demotivovať k podpore Ukrajiny. Podobným spôsobom k Západu pristupujú aj ďalší politickí lídri. 

Bývalý ruský prezident a zástupca Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev napríklad nedávno pohrozil Poľsku tým, že ho môže zasiahnuť rádioaktívny popol. Reagoval tak na záujem našich severných susedov o rozmiestnenie amerických jadrových zbraní na území Poľska.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

28. mája 2024 o 8:23 Čas čítania 0:56 Poľsko plánuje od USA zakúpiť strely s dlhým dostrelom. NATO je už v priamej konfrontácii s Ruskom, tvrdí Kremeľ Poľsko plánuje od USA zakúpiť strely s dlhým dostrelom. NATO je už v priamej konfrontácii s Ruskom, tvrdí Kremeľ
27. mája 2024 o 11:07 Čas čítania 0:49 Rusko pohrozilo Varšave „rádioaktívnym popolom“. Reaguje na tvrdé slová poľského ministra zahraničia Rusko pohrozilo Varšave „rádioaktívnym popolom“. Reaguje na tvrdé slová poľského ministra zahraničia
26. mája 2024 o 10:48 Čas čítania 0:55 VIDEÁ: Ruské bomby zasiahli nákupné centrum v Charkove. Počet obetí sa vyšplhal na 11 VIDEÁ: Ruské bomby zasiahli nákupné centrum v Charkove. Počet obetí sa vyšplhal na 11
Domov
Zdieľať
Diskusia