Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
7. júna 2024 o 17:38
Čas čítania 1:10

ZSSK oznámila novinky v cestovnom poriadku. Zákazníkom poskytnú tiché zóny či dámske kupé

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Železničiari zavádzajú novinky, ktoré spríjemnia viacerým cestujúcim jazdu vlakom.

  • Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznámila viaceré novinky. Cestujúcich čakajú tiché zóny, dámske kupé vo vybraných expresných vlakoch, víkendový cyklovozeň na Oravu či predĺžené trasy vlakov na Horehroní.
  • Novinky začnú platiť od nedele (9. 6.).
  • Železničná spoločnosť okrem iného upozornila aj na zmeny z dôvodu rozsiahlej modernizácie železničnej trate.

Prečo je to dôležité: ZSSK týmto krokom ukazuje, že počúva svojich zákazníkov a snaží sa reagovať na ich potreby a preferencie. To zvyšuje spokojnosť cestujúcich a buduje pozitívny imidž spoločnosti.

Citát: „V aktualizovanom cestovnom poriadku sme zaviedli viacero noviniek, medzi ktoré patria cyklovozne na Orave, tiché zóny a dámske kupé v expresoch, ako aj predĺženie trás jedného páru zrýchlených vlakov na Horehroní. Verím, že tieto zmeny prispejú k tomu, aby sa cestovanie vlakmi ZSSK stalo ešte príjemnejším a komfortnejším,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Širší kontext: V rámci zmien pribudnú vo vybraných expresných vlakoch na trase z Bratislavy do Košíc takzvané tiché zóny a dámske kupé. Označené budú piktogramom. ZSSK zároveň zaradí do štyroch vlakov, ktoré premávajú z Kraľovian do Trstenej a späť, cyklovozeň s 12 stojanmi. K dispozícii bude počas víkendov a sviatkov.


Predĺžený bude aj jeden pár zrýchlených vlakov na Horehroní. Vlaky nebudú končiť v Mlynkoch, ale pôjdu až do Margecian. Podľa ZSSK sa tak zlepší dostupnosť Horehronia pre cestujúcich aj z iných častí Slovenska.


Železničná spoločnosť sa pripravuje aj na Mariánsku púť v Levoči, počas ktorej vypraví extra vlaky. V sobotu 6. júla bude vypravených 13 párov osobných vlakov a v nedeľu 7. júla osem párov osobných vlakov. Zastavovať budú v Spišskej Novej Vsi a Levoči.


ZSSK upozornila aj na dočasné zmeny z dôvodu rozsiahlej modernizácie železničnej trate medzi Hronským Beňadikom, Novou Baňou a Žarnovicou. Cestujúcich rýchlika z Bratislavy do Banskej Bystrice na trase medzi Kozárovcami a Novou Baňou odvezie náhradný autobus.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia