Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
24. júna 2024 o 16:30
Čas čítania 0:45

Populárna česká letecká spoločnosť je na predaj. Cestovné kancelárie sa obávajú drahších zájazdov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Spoločnosť Smartwings je na predaj. Cestovné kancelárie sa obávajú, že na trhu vznikne monopol a zájazdy budú drahšie.

  • Česká letecká spoločnosť Smartwings je na predaj, upozorňuje TN Nova.
  • O spoločnosť majú záujem iné letecké veľmoci, ale aj firmy, ktoré podnikajú na českom trhu cestovného ruchu.
  • Cestovné kancelárie sa obávajú vzniku monopolu, na ktorý by potom mohli doplatiť aj ich klienti. Zájazdy by mohli byť následne drahšie.

Prečo je to dôležité: Smartwings je významným hráčom na trhu leteckej dopravy v Česku a jeho predaj môže mať výrazný dosah na ekonomiku vrátane pracovných miest, investícií a celkového hospodárskeho rastu.

Citát: „Smartwings priebežne dostávali a dostávajú ponuky na partnerstvo. Pre Smartwings je hlavným kritériom pri evaluácii akejkoľvek ponuky dosiahnutie maximálnych synergií a posun spoločnosti smerom k väčšiemu podielu na trhu,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Vladimíra Dufková.

Širší kontext: Po pandémii koronavírusu sa spoločnosti Smartwings darí. Majitelia zvažujú leteckú spoločnosť predať na český trh. V minulosti rokovali o predaji s izraelským dopravcom.

„Ak dôjde k tomu, že Smartwings kúpi niektorý z veľkých hráčov, určite to bude znamenať otrasy pre trh, pretože by vznikla veľká dominancia. Len ťažko by sa potom dalo hovoriť o tom, že to nie je niečo, čo by mohlo ostatných poškodiť,“ uviedol Jan Papež z Asociácie cestovných kancelárií ČR.

Letecká spoločnosť Smartwings.
Letecká spoločnosť Smartwings. Zdroj: Smartwings
Domov
Zdieľať
Diskusia