Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. júla 2024 o 14:20
Čas čítania 0:32

Pedagóg z leopoldovského väzenia bral úplatky a väzňom donášal drogy. Ak súd potvrdí vinu, skončí medzi bývalými klientmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Člen ZVJS organizoval zásobovanie väzňov zakázanými látkami.

  • Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obvinil pedagóga zo Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove z trestného činu prijímania úplatku, zneužitia právomoci verejného činiteľa a drogovej trestnej činnosti. 
  • Zamestnanec údajne organizoval zásobovanie väzňov zakázanými látkami. Okrem neho vyšetrovateľ obvinil aj tri civilné osoby z podplácania.

Prečo je to dôležité: Prijímanie úplatkov a poskytovanie drog väzňom predstavuje hrubé  porušenie zákona zo strany príslušníka ZVJS, ktorý je navyše pedagógom. 


Citát: „Príslušník ZVJS na pozícii pedagóga – spoločne s ďalšími civilnými osobami – mal dlhodobo organizovať nelegálny obchod s liečivami a anabolikami medzi odsúdenými v priestoroch leopoldovskej väznice,“ uviedla hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

Širší kontext: Policajti vykonali tri domové prehliadky, štyri prehliadky iných priestorov a zaistili zakázané látky – liečivá. Pedagógovi zo ZVJS môže podľa hovorkyne hroziť trest odňatia slobody na päť až 12 rokov a civilným osobám na dva až päť rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia