Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. júla 2024 o 11:02
Čas čítania 0:40

V bratislavských lesoch sa snažia odchytiť nezvyčajného hada. Spoznáš ho podľa výstražného sfarbenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Koralovka sedlatá je neškodný had, ktorý nie je jedovatý.

  • Organizácia Mestské lesy v Bratislave upozorňuje na nezvyčajného hada, ktorého spozorovali pri kameňolome v oblasti Snežienka.
  • Ide o koralovku sedlatú, ktorá je neškodná a nie je jedovatá. Pre svoju miernu povahu a nenáročnosť patrí medzi často chované plazy.
  • Po hadovi pátrajú a verejnosť žiadajú, aby v prípade spozorovania miesto odfotili a upovedomili Štátnu ochranu prírody či Správu CHKO Malá Karpaty.

Prečo je to dôležité: Informovanie verejnosti o prítomnosti hada a jeho neškodnosti môže zabrániť panike a zbytočným obavám. Ľudia budú vedieť, ako správne reagovať, ak hada spozorujú, čím sa predíde zbytočným incidentom.

Citát: „Na prvý pohľad by sa jeden až zľakol. Azda je to koralovec? Netreba sa však báť. Na návštevu totiž prišla koralovka, ktorá jeho sfarbenie len napodobňuje, aby sa ochránila. Na rozdiel od koralovca, ktorý je jedovatý, vám tento hadík nespraví nič,“ píšu na sociálnej sieti.

Širší kontext: Koralovku je nutné odchytiť najmä preto, aby nespôsobila škodu domácim druhom. Hadom môže napríklad zavliecť chorobu, parazity či potravne a inak konkurovať.

Prečítaj si aj tieto články:

15. júna 2024 o 11:43 Čas čítania 0:31 Sedemročného chlapca poštípal v Chorvátsku najjedovatejší had v Európe. Hady sa čoraz častejšie vyskytujú pri ľudských príbytkoch Sedemročného chlapca poštípal v Chorvátsku najjedovatejší had v Európe. Hady sa čoraz častejšie vyskytujú pri ľudských príbytkoch
6. mája 2024 o 12:17 Čas čítania 0:35 Ďalší problém klimatickej zmeny: jedovaté hady začnú vo veľkom migrovať do nových krajín Ďalší problém klimatickej zmeny: jedovaté hady začnú vo veľkom migrovať do nových krajín
14. februára 2024 o 14:20 Čas čítania 1:11 Na vražednom ostrove plnom hadov do hodiny zomrieš. Musí ho preto strážiť armáda  Na vražednom ostrove plnom hadov do hodiny zomrieš. Musí ho preto strážiť armáda

Domov
Zdieľať
Diskusia