Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. augusta 2024 o 14:55
Čas čítania 0:38

Známy slovenský výrobca sa ocitol v strate. Cena Popradskej kávy a obľúbených čajov pôjde hore

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V obchodoch si za Popradskú kávu a čaje Mistral priplatíme.

  • Slovenský podnik Baliarne obchodu Poprad sa ocitol v strate. Pre nižší zisk plánuje zvyšovať ceny svojich produktov, informuje Denník N.
  • Cena obľúbenej Popradskej kávy alebo čajov Mistral narastie zhruba o 9 percent.
  • Dôvodom vyšších cien sú podľa firmy zvýšené náklady na energiu a zdražovanie surovín.

Prečo je to dôležité: Zvyšovanie cien v reakcii na zvýšené náklady je bežným, avšak často nepopulárnym opatrením, ktoré môže mať dôsledky pre podniky aj zákazníkov.

Citát: „Vlani sme zdražovanie surovín v záujme zachovania priazne zákazníkov vo veľkej miere zobrali na seba. No keďže ceny kávy i čajov sú dodnes vysoké, musíme aj ceny našich produktov ďalej zvyšovať,“ povedal líder firmy Igor Matušek.

Širší kontext: Aj napriek tomu, že tržby firmy sú vo výške 33 miliónov eur, podnik oznámil stratu 50-tisíc eur. Náklady na suroviny narástli o sto percent, zatiaľ čo firma zvýšila ceny produktov len o pätinu. Aj napriek stratám stále plánujú udržať všetkých 220 zamestnancov.

Prečítaj si aj tieto články:

31. júla 2024 o 14:17 Čas čítania 1:11 Odvod reťazcov je v skutočnosti daňou z potravín. Pocítia to Slováci, ktorí budú platiť viac, upozorňuje analytik Odvod reťazcov je v skutočnosti daňou z potravín. Pocítia to Slováci, ktorí budú platiť viac, upozorňuje analytik
24. júla 2024 o 12:22 Čas čítania 0:35 Slovensko zavádza zásadnú zmenu v potravinárskom priemysle. Spúšťa kontrolu dvojakej kvality potravín Slovensko zavádza zásadnú zmenu v potravinárskom priemysle. Spúšťa kontrolu dvojakej kvality potravín
23. júla 2024 o 9:41 Čas čítania 0:33 VIDEO: V známom supermarkete prekvapila zákazníka myš. Pobehovala medzi regálmi s potravinami VIDEO: V známom supermarkete prekvapila zákazníka myš. Pobehovala medzi regálmi s potravinami
POPRADSKA KAVA
Zdroj: popradske.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia