Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. augusta 2024 o 11:11
Čas čítania 0:33

Počasie bude od jesene ovplyvňovať jav La Niña. Odborníci avizujú prekvapivo mrazivú zimu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zima bude na severnej pologuli poriadne chladná.

  • Počasie bude od jesene ovplyvňovať meteorologický jav La Niña, ktorý sa už čoskoro začne formovať, informujú odborníci z National Oceanic and Atmospheric Administration.
  • Zatiaľ čo na juhu zemegule meteorológovia očakávajú suchá a vyššie teploty, na severe hrozia časné snehové búrky a nízke teploty, píše Daily Galaxy.

Prečo je to dôležité: La Niña podľa odborníkov môže pretrvať celú zimu a spôsobiť tým, že na severnej pologuli budú veľmi chladné zimy.

Širší kontext: Meteorológ Jan Schenk z The Weather Channel varuje, že Európa sa musí pripraviť na chladnejšiu zimu, než na akú bola zvyknutá v posledných rokoch. Zatiaľ čo v septembri môže byť na niektorých miestach ešte 30 stupňov, počas októbra budú teploty rýchlo klesať.

Zimné búrky, ktoré meteorológovia predpovedajú, môžu priniesť riziko. Okrem studenej zimy prinesie meteorologický jav La Niña aj zvýšený výskyt hurikánov. Tie predstavujú hrozbu pre Severnú Ameriku.

Sneh
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Späť
Zdieľať
Diskusia