Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. augusta 2024 o 12:28
Čas čítania 0:39

Slovensko budú na olympijskej kvalifikácii reprezentovať hráči z KHL. Šatan povolal Grmana, Gernáta aj Lišku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kvalifikácia sa uskutoční na prelome augusta a septembra.

  • Hráči z KHL budú reprezentovať Slovensko v olympijskej kvalifikácii na zimné olympijské hry, ktoré sa uskutočnia v roku 2026, informuje Denník N.
  • Súčasťou reprezentácie bude Mário Grman, Martin Gernát a Adam Liška.
  • Slovenský zväz ľadového hokeja túto informáciu oznámil v pondelok ráno. Kvalifikácia sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra.

Prečo je to dôležité: Rozhodnutie zahrnúť hráčov z KHL do slovenskej reprezentácie môže vyvolať diskusiu o tom, ako šport a politika interagujú, a o tom, či by mali byť hráči pôsobiaci v proruskej KHL súčasťou reprezentácie krajiny, ktorá zdieľa európske hodnoty.

Citát: „Zmenila sa vláda, tak nás už môžu zavolať,“ povedal Mário Grman v šiltovke Vladivostoku vo videu, na ktoré upozornil Šport.sk. Hokejistom z KHL účasť nezakázala ani jedna z predošlých vlád. 

Širší kontext: Hokejistov čoskoro čaká štvrtá kvalifikácia na zimné olympijské hry. Kvalifikácia sa uskutoční na prelome augusta a septembra. Slovensko si zmeria sily o postup na najvýznamnejší medzinárodný turnaj s Rakúskom, Maďarskom a Kazachstanom. 

Prečítaj si aj tieto články:

16. augusta 2024 o 15:01 Čas čítania 0:48 Niektorí slovenskí hokejisti vyjadrili obavy z návratu kolegov z KHL do reprezentácie. Pospíšil zvažuje, či vôbec nastúpi Niektorí slovenskí hokejisti vyjadrili obavy z návratu kolegov z KHL do reprezentácie. Pospíšil zvažuje, či vôbec nastúpi
15. augusta 2024 o 17:58 Čas čítania 1:00 Slovenskí hokejisti z KHL sa zrejme opäť vrátia do reprezentácie. Zmenila to naša nová vláda, priznal v rozhovore Grman Slovenskí hokejisti z KHL sa zrejme opäť vrátia do reprezentácie. Zmenila to naša nová vláda, priznal v rozhovore Grman
2. augusta 2024 o 18:11 Čas čítania 0:37 Slovensko budú môcť reprezentovať aj hokejisti z KHL. Rozhodol o tom prieskum SZĽH Slovensko budú môcť reprezentovať aj hokejisti z KHL. Rozhodol o tom prieskum SZĽH
Mário Grman.
Mário Grman. Zdroj: TASR FOTO/ Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia