Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2024 o 8:33
Čas čítania 0:37

Hnutie Hizballáh zaútočilo na vojenské objekty v Izraeli. Ten začal s protiúdermi hneď, ako sa dozvedel o plánovanom útoku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hizballáh oznámil rozsiahle útoky na Izrael.

  • Hnutie Hizballáh v nedeľu uviedlo, že začalo útočiť na Izrael veľkým počtom bezpilotných lietadiel a rakiet v reakcii na zabitie veliteľa Fuáda Šukra.
  • Hizballáh vo svojom vyhlásení uviedol, že v súvislosti s počiatočnou reakciou na zabitie svojho veliteľa uskutočnil letecký útok s veľkým počtom dronov zameraný hlboko do Izraela.
  • Hnutie dodalo, že zasiahlo 11 izraelských vojenských objektov a na sever Izraela vypálilo viac ako 320 rakiet a vyslalo bezpilotné lietadlá.
  • Izraelská armáda v nedeľu oznámila, že uskutočňuje údery proti tejto skupine a vyzvala ľudí v južnej časti Libanonu, aby urýchlene odišli. Armáda tvrdila, že začala s údermi po tom, ako údajne zistila, že Hizballáh plánuje svoju odvetu proti Izraelu.

K útokom došlo v čase, keď Egypt hostí nové kolo rokovaní zameraných na dosiahnutie prímeria v Pásme Gazy a prepustenie rukojemníkov. Od začiatku vojny v palestínskej enkláve, ktorá vypukla po útoku Hamasu na Izrael 7. októbra, dochádza takmer ku každodenným cezhraničným útokom medzi izraelskou armádou a Hizballáhom.

libanon
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia