Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. septembra 2024 o 11:53
Čas čítania 0:50

Štát povolal na pomoc aj vojakov. Ministri komentujú aktuálnu situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dunaj bude kulminovať z pondelka na utorok.

Situácia v súvislosti s nepriaznivým počasím je najkritickejšia na Záhorí. Bezpečnostné a záchranné zložky sú pre nepriaznivé počasie v plnom nasadení. Pomáhajú aj vojaci, v teréne je ich asi 100. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v diskusnej relácii TA3 V politike.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v relácii informoval o tom, že Dunaj by mal kulminovať na úrovni 930 cm od pondelka (17. 9.) do utorka (18. 9.). Poukázal na to, že bratislavské pobrežie má byť do 20.00 h kompletne zabezpečené proti povodniam. Verí, že mesto sa podarí uchrániť.

„Problémom je - čo nevieme ovplyvniť -, že stekajú veľmi výrazne najmä potoky z horských oblastí. Plná nádrž je v Kuchyni, tá začína tiež už pretekať,“ povedal. Rieka Morava by nemala podľa neho pretiecť. „Mala by sa podariť udržať už nie v koryte, ale v hrádznom systéme, že to nebude pretekať cez hrádze,“ podotkol.


SR zvláda situáciu spojenú s počasím podľa slov ministra oproti ostatným okolitým krajinám lepšie. Poukázal na to, že sa na ňu skoro a dôkladne pripravovali.

Okolité štáty, ako Poľsko, Česko či Rakúsko, však zasiahli silné dažde a potopy vo výraznej väčšej miere. „Situácia je presne taká, ako nám všetci odborníci počas týždňa hlásili,“ doplnil. Vyzdvihol prácu bezpečnostných aj záchranných zložiek.

15. septembra 2024 o 11:19 Čas čítania 0:48 PREHĽAD: Mnohé cesty na Slovensku sú neprejazdné. Dopravné obmedzenia hlásia z viacerých krajov PREHĽAD: Mnohé cesty na Slovensku sú neprejazdné. Dopravné obmedzenia hlásia z viacerých krajov
15. septembra 2024 o 11:01 Čas čítania 0:18 Aktuálna situácia v Stupave: Mesto ľudí žiada, aby si pripravili evakuačnú batožinu. Nemôžu vylúčiť riadenú evakuáciu Aktuálna situácia v Stupave: Mesto ľudí žiada, aby si pripravili evakuačnú batožinu. Nemôžu vylúčiť riadenú evakuáciu
15. septembra 2024 o 9:59 Čas čítania 0:51 Doprava v Bratislave kolabuje. Neprejazdných je viacero úsekov, električky v hlavnom meste nepremávajú Doprava v Bratislave kolabuje. Neprejazdných je viacero úsekov, električky v hlavnom meste nepremávajú
Domov
Zdieľať
Diskusia