Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
dnes 19. septembra 2024 o 7:27
Čas čítania 1:01

Šéfka liberálov v EP kritizovala odvolanie Šimečku. Hovorila o Ficovom režime a podkopávaní demokracie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéfka liberálov v EP upozornila na odvolanie Michala Šimečku. Zasiahnuť chce aj predsedníčka parlamentu.

  • Predsedníčka liberálnej politickej frakcie Obnovme Európu (RE) Valerie Hayerová na zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu upozornila na odvolanie Michala Šimečku.
  • Hayerová hovorila o tom, že „režim“ Roberta Fica opäť podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky.
  • Vyhlásila, že za odvolaním Šimečku stoja poslanci Smeru a SNS. Ide podľa jej slov o ďalší vážny pokus destabilizovať opozíciu a jej lídrov na Slovensku.
  • Hayerová pokračovala, že Šimečka a členovia jeho rodiny boli falošne obvinení členmi vlády, a zdôraznila, že toto nemôže ďalej pokračovať. Predsedníčky parlamentu sa pýtala, aké kroky má Európsky parlament uskutočniť.
  • Šéfka parlamentu Roberta Metsolová sľúbila, že sa na situáciu bude pýtať aj ona osobne.

Prečo je to dôležité: Odvolanie Michala Šimečku môže Európsky parlament vnímať ako prejav zneužívania politickej moci. Európsky parlament kritizuje takéto kroky, pretože môžu naznačovať pokles demokratických štandardov.

Citát:„Nikdy predtým nebol predstaviteľ opozície odvolaný z verejnej funkcie. A toto sa deje v čase, keď Smer už napadol médiá, protikorupčné inštitúcie, kultúrny sektor a občianske združenia, ktoré prejavujú nespokojnosť s vládnymi praktikami,“ povedala.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Širší kontext: Predsedu strany Progresívne Slovensko Michala Šimečku odvolali z funkcie podpredsedu parlamentu. Návrh podali poslanci za Smer-SD a SNS. Šimečku odvolali pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú mu blízke, aj z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Za jeho odvolanie hlasovalo 76 poslancov. Medzi nimi aj poslanci strany Hlas-SD.

Vyčítali mu aj organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie. Šimečka kritiku odmietol. Odvolanie označil ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

Prečítaj si aj tieto články:

17. septembra 2024 o 12:43 Čas čítania 0:18 AKTUÁLNE: Michala Šimečku odvolali z funkcie podpredsedu parlamentu AKTUÁLNE: Michala Šimečku odvolali z funkcie podpredsedu parlamentu
17. septembra 2024 o 13:31 Čas čítania 0:54 Šimečkov odkaz Ficovi po odvolaní z funkcie: Teším sa, ako vás porazím vo voľbách Šimečkov odkaz Ficovi po odvolaní z funkcie: Teším sa, ako vás porazím vo voľbách
13. septembra 2024 o 19:30 Čas čítania 1:01 Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie




Domov
Zdieľať
Diskusia