Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
17. septembra 2024 o 13:31
Čas čítania 0:54

Šimečkov odkaz Ficovi po odvolaní z funkcie: Teším sa, ako vás porazím vo voľbách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za jeho odvolanie hlasovalo 76 poslancov.

Predseda PS Michal Šimečka odkázal premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD), že ho mohol odvolať z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR, ale nemôže odvolať lídra opozície. Šimečku v utorok parlament z funkcie odvolal.


Šimečka v reakcii uviedol, že chce Fica poraziť vo voľbách. „Teším sa, ako vás porazím vo voľbách. Teraz mám na to o niekoľko hodín denne viac času,“ odkázal šéf PS v stanovisku.
Zároveň poukázal na problémy, ktoré podľa neho vláda nerieši. „Tak ma odvolali. Dnes sa všetky problémy Slovenska vyriešia.“

„Zlacnejú potraviny, učiteľky a zdravotné sestry budú mať vyššie platy, naše deti prestanú utekať do zahraničia, do Košíc prídete po diaľnici a aj tá voda z pivníc sa vypumpuje sama,“ skonštatoval. „Gratulujem Robertovi Ficovi, síce mu to trvalo vyše 30 rokov 'poslancovania' a 'premiérovania', ale konečne našiel svätý grál, ako vládnuť pre ľudí na Slovensku,“ doplnil Šimečka.


Šéfa PS z funkcie podpredsedu NR SR odvolal parlament v tajnom hlasovaní 76 hlasmi zo 77 prítomných. Opoziční poslanci vopred avizovali, že sa na hlasovaní nezúčastnia. Návrh na odvolanie Šimečku podali poslanci Smeru-SD a SNS.

Vyčítali mu podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú mu blízke, aj z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Kritizovali ho aj za organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie. Šimečka bral kritiku ako pomstu za jeho opozičnú prácu.

11. septembra 2024 o 20:04 Čas čítania 0:50 Šimečka s rodinou čelí masívnym vyhrážkam a nenávistným útokom. Fico podľa neho zasieva „obrovské množstvo zloby“ Šimečka s rodinou čelí masívnym vyhrážkam a nenávistným útokom. Fico podľa neho zasieva „obrovské množstvo zloby“
13. septembra 2024 o 19:30 Čas čítania 1:01 Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie
10. septembra 2024 o 15:48 Čas čítania 0:49 Lukáš Machala sa vraj vyhrážal pracovníkovi Inštitútu kultúrnej politiky. Povedal mu, že ho môže dať sledovať SIS Lukáš Machala sa vraj vyhrážal pracovníkovi Inštitútu kultúrnej politiky. Povedal mu, že ho môže dať sledovať SIS
Späť
Zdieľať
Diskusia