Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 28. septembra 2024 o 10:28
Čas čítania 0:50

Rebríček najhorších slovenských jedál. Sú v ňom aj známe klasiky, ktoré Slováci milujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rebríček zostavili stovky hodnotiacich ľudí.

Portál TasteAtlas, ktorý pravidelne robí rebríčky jedál či zverejňuje recepty, sa zameral aj na najnechutnejšie jedlá zo slovenskej kuchyne. Mnohé z nich pritom patria k tradičným „pochúťkam“.

Slovenské jedlo hodnotilo už viac ako 2-tisíc legitímnych používateľov. Do rebríčka zaradili napríklad aj Slovákmi obľúbené strapačky, kokosové ježe či ryžový nákyp. Podobný rebríček sme robili aj v minulosti. Jedlá v rebríčku sa však už pomenili. Zo zoznamu top 10 najhorších jedál zmizli bratislavské rožky či spišské párky. 

Rebríček najhorších slovenských jedál:

  • 10. Strapačky - tradičné slovenské jedlo z kyslej kapusty a halušiek.
  • 9. Žemľovka - dezert, ktorý sa najčastejšie pripravuje z bielych rožkov a strúhaných jabĺk.
  • 8. Karbanátky - najčastejšie ide o vyprážané mleté mäso. Môžu sa však robiť aj zo zeleniny či z rýb.
  • 7. Demikát - tradičná slovenská polievka z cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze. 
  • 6. Liptauer - paprikovo korenená syrová nátierka.
  • 5. Veka - biely chlieb podobný francúzskym bagetám.
  • 4. Fliačky s kapustou - cestoviny s kyslou kapustou. Môžu sa podávať na slano alebo na sladko.
  • 3. Kokosové ježe - piškótové cesto máčané v čokoláde a posypané kokosom.
  • 2. Ryžový nákyp - dezert z ryže varenej v mlieku. Často sa podáva s kompótom či sladkým sirupom.
  • 1. Smotanová nátierka - nátierka vyrobená z kyslej smotany, sušeného mlieka a masla. Ochutená môže byť cesnakom, bylinkami či červenou paprikou
Domov
Zdieľať
Diskusia