Rebríček zostavili stovky hodnotiacich ľudí.
Portál TasteAtlas, ktorý pravidelne robí rebríčky jedál či zverejňuje recepty, sa zameral aj na najnechutnejšie jedlá zo slovenskej kuchyne. Mnohé z nich pritom patria k tradičným „pochúťkam“.
Slovenské jedlo hodnotilo už viac ako 2-tisíc legitímnych používateľov. Do rebríčka zaradili napríklad aj Slovákmi obľúbené strapačky, kokosové ježe či ryžový nákyp. Podobný rebríček sme robili aj v minulosti. Jedlá v rebríčku sa však už pomenili. Zo zoznamu top 10 najhorších jedál zmizli bratislavské rožky či spišské párky.
Rebríček najhorších slovenských jedál:
- 10. Strapačky - tradičné slovenské jedlo z kyslej kapusty a halušiek.
- 9. Žemľovka - dezert, ktorý sa najčastejšie pripravuje z bielych rožkov a strúhaných jabĺk.
- 8. Karbanátky - najčastejšie ide o vyprážané mleté mäso. Môžu sa však robiť aj zo zeleniny či z rýb.
- 7. Demikát - tradičná slovenská polievka z cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze.
- 6. Liptauer - paprikovo korenená syrová nátierka.
- 5. Veka - biely chlieb podobný francúzskym bagetám.
- 4. Fliačky s kapustou - cestoviny s kyslou kapustou. Môžu sa podávať na slano alebo na sladko.
- 3. Kokosové ježe - piškótové cesto máčané v čokoláde a posypané kokosom.
- 2. Ryžový nákyp - dezert z ryže varenej v mlieku. Často sa podáva s kompótom či sladkým sirupom.
- 1. Smotanová nátierka - nátierka vyrobená z kyslej smotany, sušeného mlieka a masla. Ochutená môže byť cesnakom, bylinkami či červenou paprikou