Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
dnes 4. októbra 2024 o 16:16
Čas čítania 0:38

Jaroslav Naď prehral súd s Ľubošom Blahom. Naďalej ho môže nazývať vlastizradcom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď žaloval Ľuboša Blahu za hanlivé označenie „vlastizradca“, ktorým ho europoslanec niekoľkokrát označil v statuse na sociálnej sieti.

  • Predseda strany Demokrati Jaroslav Naď prehral súdny spor s europoslancom Ľubošom Blahom (Smer-SD), informovali Aktuality. Naď sa však plánuje odvolať.
  • Predmetom sporu malo byť hanlivé označenie „vlastizradca“, ktoré v súvislosti s Jaroslavom Naďom používal Blaha vo svojich statusoch na sociálnej sieti.
  • Jaroslav Naď na súde tvrdil, že europoslanec Blaha ho niekoľkokrát obvinil z trestného činu, za ktorý ho nikto nikdy neodsúdil.

Citát: „V tomto prípade ide o výrok politika proti politikovi, súd musí chrániť slobodu politickej diskusie,“ komentoval súdny spor sudca Mestského súdu Bratislava IV Vladislav Pečík, o ktorého rozsudku sám rozhodol.

Širší kontext: Sudca rozhodoval medzi právom Jaroslava Naďa na ochranu jeho osobnosti a dobrého mena alebo právom na slobodu prejavu Ľuboša Blahu.

Pečík tvrdí, že Blahov dosah na sociálnych sieťach bol v čase písania hanlivých statusov vysoký, no vyjadrenia boli len v politickom kontexte. Jaroslav Naď žiadal od Blahu verejné ospravedlnenie a nemajetkovú ujmu vo výške 100-tisíc eur.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

21. júna 2024 o 7:56 Čas čítania 0:59 Blaha aj Uhrík sa zúčastnili na stretnutí, kde kritizovali Západ. Organizovala ho vraj krycia operácia bývalých ruských agentov Blaha aj Uhrík sa zúčastnili na stretnutí, kde kritizovali Západ. Organizovala ho vraj krycia operácia bývalých ruských agentov
1. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 3:48 Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž) Boli sme na akcii Smeru pri duklianskom pamätníku: Pán si kvôli Blahovi zobral dovolenku, z tohto nás doslova zamrazilo (Reportáž)
29. februára 2024 o 12:56 Čas čítania 0:55 VIDEO: Blaha v parlamente prijal ruskú propagandistickú televíziu. Západ nemôže vyhrať vojnu proti Moskve, tvrdil moderátorovi VIDEO: Blaha v parlamente prijal ruskú propagandistickú televíziu. Západ nemôže vyhrať vojnu proti Moskve, tvrdil moderátorovi
Domov
Zdieľať
Diskusia