Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
dnes 4. októbra 2024 o 20:01
Čas čítania 0:43

FOTO: Na tričku mal nápis „Atentát nebol“. Polícia vzala do väzby muža, ktorý schvaľoval atentát na premiéra Fica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom uviedol, že atentátnik mal Fica trafiť do čela.

Muža, ktorý mal na sociálnej sieti schvaľovať atentát na premiéra Roberta Fica, vzali do väzby.


Ako priblížila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková, dôvodom väzby pre J. K. je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. „Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, keďže obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ doplnila Kudjáková.


Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok informoval, že v príbytku muža, ktorého policajti obvinili, našli fotografie politikov. Na sociálnej sieti vo videu J. K. uviedol, že atentátnik mal Fica trafiť do čela. Prípad je podľa ministra z 1. októbra a muža obvinili z trestného činu niektorých foriem účasti na terorizme.


Šutaj Eštok zároveň kritizoval komika Mateja Makovického, ktorý v stand-up programe vtipkoval o nedokonanom atentáte na premiéra Roberta Fica. Jeho vystúpenie označil ako morálne zlyhanie.

Komik v rámci vystúpenia povedal „potom to aj tak vyzerá, my vlastného premiéra si nevieme zastreliť“ a „aká krajina, taký Kennedy.“ Minister uviedol, že hoci tieto výroky zatiaľ nemajú trestnoprávne dôsledky, polícia sa nimi pravdepodobne bude zaoberať.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

6. septembra 2024 o 15:50 Čas čítania 0:46 Fico v Handlovej: Nemám traumu z atentátu, ale z opozície. Čoskoro poskytne o atentáte viac informácií Fico v Handlovej: Nemám traumu z atentátu, ale z opozície. Čoskoro poskytne o atentáte viac informácií
15. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana
3. októbra 2024 o 19:47 Čas čítania 0:40 Komik Makovický reaguje na kritiku ministra vnútra: Je smutné, že krajina, ktorá sa tvári byť slobodná, útočí na umelca Komik Makovický reaguje na kritiku ministra vnútra: Je smutné, že krajina, ktorá sa tvári byť slobodná, útočí na umelca
Atentát na premiéra atentátatentát
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia