Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. októbra 2024 o 16:08
Čas čítania 0:47

Danko tvrdí, že je stále v konflikte s Erikom Tomášom. Vraj stál pred rozhodnutím, či má padnúť vláda

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spor o rodičovský dôchodok ohrozil podľa Andreja Danka stabilitu vlády.

  • Spor medzi vládnymi stranami SNS a Hlas-SD o podobu rodičovského dôchodku ohrozil stabilitu vlády a národniari preto tlaku koaličného partnera ustúpili.
  • Problém však nepovažujú za uzavretý a chcú s ministrom práce Erikom Tomášom o podobe rodičovského a tiež 13. dôchodku v budúcnosti ešte rokovať.
  • Predseda KDH a poslanec Národnej rady SR Milan Majerský zmenu v rodičovskom dôchodku kritizoval.

Citáty: „Som vo veľkom konflikte s Erikom Tomášom, pre rodičovský dôchodok, pretože Erik Tomáš nastavil trinásty dôchodok tak, že každý dostáva 606 eur a už budúci rok sa dostaneme na úroveň 900 miliónov eur, ktoré štát potrebuje na trinásty dôchodok,“ povedal Danko.

„Je to otázka, či slovenský národ prežije, či bude mať deti. Jednoducho, keď nebudú mať naše slovenské matky deti, budeme odkázaní o 20 rokov na migrantov. To je základná premisa toho, prečo sme aj my za to, aby rodičovský dôchodok tvoril alfu a omegu nášho dôchodkového systému,“ povedal Majerský.

Širší kontext: Andrej Danko priblížil, že v koalícii stál preto pred rozhodnutím, či má vláda pre spor o 13. a rodičovský dôchodok padnúť. Danko uviedol, že v spore o podobu dôchodkov nejde o hádku medzi koaličnými stranami, ale o vecnú debatu.

Prečítaj si aj tieto články:

20. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 10:38 Boli sme v rodisku Huliaka: „Primitivizmus a stredovek“ tvrdia niektorí Očovania. Iní hovoria o „skutočnom chlapovi“ (Reportáž) Boli sme v rodisku Huliaka: „Primitivizmus a stredovek“ tvrdia niektorí Očovania. Iní hovoria o „skutočnom chlapovi“ (Reportáž)
19. októbra 2024 o 16:58 Čas čítania 0:30 Konsolidačný balíček poteší Petra Pellegriniho. Na budúci rok sa rozpočet prezidentskej kancelárie zvýši až o 4 milióny Konsolidačný balíček poteší Petra Pellegriniho. Na budúci rok sa rozpočet prezidentskej kancelárie zvýši až o 4 milióny
19. októbra 2024 o 16:22 Čas čítania 1:04 Priprav sa na drahšie Vianoce. Prudké stúpanie ceny masla straší pekárov aj cukrárov Priprav sa na drahšie Vianoce. Prudké stúpanie ceny masla straší pekárov aj cukrárov
Domov
Zdieľať
Diskusia