Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
dnes 19. októbra 2024 o 16:58
Čas čítania 0:30

Konsolidačný balíček poteší Petra Pellegriniho. Na budúci rok sa rozpočet prezidentskej kancelárie zvýši až o 4 milióny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezident v piatok 18. októbra podpísal konsolidačný balík.

  • Bývalý minister práce, analytik a odborník na dane Jozef Mihál informuje, že konsolidačný balíček zvýši rozpočet prezidentskej kancelárie na rok 2025 na sumu 11,7 milióna eur, čo je o 4 milióny eur viac ako v roku 2024.
  • Prezidentská kancelária môže z tejto sumy v roku 2034 minúť 3,3 milióna eur na zvyšovanie platov. Na rok 2025 môže minúť 4,3 milióna, teda o 1 milión eur viac.

Prezident SR Peter Pellegrini podpísal v piatok konsolidačný balík, keďže bola splnená podmienka na kompromisné riešenie pre zdravotníkov. Oznámil to počas vyhlásenia v Prezidentskom paláci spolu s ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom.

Hlava štátu priblížila, že ministrovi sa podarilo vyrokovať dodatočný balík vo výške viac ako 100 miliónov eur na lepšie zvýšenie platov v slovenskom zdravotníctve.

Prečítaj si aj tieto články:

10. októbra 2024 o 16:57 Čas čítania 0:47 Minister zdravotníctva Šaško prezradil svoje plány. Kritizuje „šarlatánov“ a posvietiť si chce na zdravotné poisťovne Minister zdravotníctva Šaško prezradil svoje plány. Kritizuje „šarlatánov“ a posvietiť si chce na zdravotné poisťovne
9. októbra 2024 o 18:23 Čas čítania 0:21 Novým ministrom zdravotníctva sa stane Kamil Šaško. Prezident ho do funkcie vymenuje už vo štvrtok Novým ministrom zdravotníctva sa stane Kamil Šaško. Prezident ho do funkcie vymenuje už vo štvrtok
8. októbra 2024 o 17:19 Čas čítania 0:28 Pellegrini pohrozil vláde, že nepodpíše konsolidačný balíček. Prezident nesúhlasí s niektorými časťami Pellegrini pohrozil vláde, že nepodpíše konsolidačný balíček. Prezident nesúhlasí s niektorými časťami

Domov
Zdieľať
Diskusia