Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
21. apríla 2023 o 8:12
Čas čítania 0:37

Obľúbená talianska destinácia rozdáva bizarnú pokutu za stovky eur. Ak sa nevieš správať, čaká aj teba

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mesto Portofino vydalo pred letnou sezónou novú vyhlášku. Za nerešpektovanie miestnych pravidiel hrozí dovolenkárom mastná pokuta.

Obľúbená dovolenková destinácia Portofino neďaleko mesta Janov v Taliansku začala netradičný boj s davmi turistov. Mesto sa rozhodlo na najfrekventovanejších miestach zriadiť tzv. červené zóny, kde je zakázané zdržiavať sa a parkovať, píše portál Corriere della Sera.

Veľký počet áut a ľudí v Portofine spôsobuje na vrchole letnej sezóny problémy s plynulosťou pešej a automobilovej dopravy. Podľa miestnych to predstavuje vážne prekážky v presunoch aj potenciálne nebezpečenstvo. 

Za zdržiavanie hrozí pokuta až do 275 eur

Regulované zóny zriadili na najnavštevovanejších turistických miestach. Prvá je medzi Piazza Martiri Olivetta pri reštaurácii Delfino a mólom Umberto I. a druhá medzi verejnými toaletami Molo Umberta I. a obchodom Da Vince. Obmedzenia by mali platiť počas dňa, približne do 18.00 h.

Za nerešpektovanie pravidiel hrozí návštevníkom pokuta od 68 až do 275 eur. Vyhláška bude v platnosti do 15. októbra.

Starosta mesta nové pravidlá argumentuje tým, že chce všetkým turistom umožniť čo najkrajší zážitok, krásy a možnosti zálivu a zároveň zachovať bezpečnosť mesta. 

Portofino.
Portofino. Zdroj: Own work (Wikimedia Commons)
Domov
Zdieľať
Diskusia