Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. mája 2023 o 8:02
Čas čítania 0:57

Zásadný zvrat v prípade inštruktora, ktorý postrelil kadetku Mišku. V roku 2021 škola ututlala nebezpečnú streľbu zo samopalu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri streľbe v roku 2021 našťastie nikto neutrpel zranenie. Vladimirovi Šeparnevovi však udalosť môže priťažiť.

Inštruktor policajnej akadémie Vladimir Šeparnev, ktorý v marci postrelil kadetku Mišku, už podľa informácií denníka SME v minulosti zapríčinil podobný incident. V októbri 2021 došlo k výstrelu ostrého náboja zo samopalu vzoru 58, keď študenti nacvičovali streľbu priamo počas vyučovania.

Podľa prítomných študentov v tom čase výcvik neprebiehal štandardne, keďže v rozpore s nariadeniami im Šeparnev prikázal strieľať slepými nábojmi do priestoru, v ktorom sa nachádzali nielen ich ostatní spolužiaci, ale aj sám inštruktor.

Počas cvičnej streľby sa podľa výpovedí študentov do jednej zo zbraní dostal ostrý náboj, ktorý po vystrelení prerazil niekoľko stien a zastavila ho až plechová skrinka. Šeparnev sa dokonca údajne strieľajúcemu študentovi poďakoval, že ho nezastrelil. Nateraz nie je známe, ako sa ostrý náboj dostal medzi slepé náboje používané na cvičnú streľbu.

policajná akadémia
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Incident pôvodne ututlali

Incident škola utajila a policajná inšpekcia sa o ňom dozvedela až pri vyšetrovaní postrelenia kadetky Mišky. Táto udalosť vyšla najavo po výpovediach bývalých študentov bakalárskeho ročníka.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Ministerstvo vnútra potvrdilo, že na základe zistení spustilo novú kontrolu. Vedenie akadémie sa k novým zisteniam vyjadriť odmietlo. Počas vyšetrovania nechce reagovať ani Šeparnevov advokát Ľuboš Pejhovský.

Šeparnev aktuálne pre postrelenie Mišky čelí obvineniu z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a hrozí mu 1 až 5 rokov za mrežami. Udalosť spred 2 rokov mu však môže priťažiť.

V súvislosti s postrelením kadetky Mišky odišla riaditeľka policajnej akadémie Lucia Kurilovská z funkcie. Napriek naliehaniu ministra vnútra Romana Mikulca sa tak stalo, až keď ju odvolala prezidentka Zuzana Čaputová.

Domov
Zdieľať
Diskusia