Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
23. mája 2023 o 20:07
Čas čítania 0:36

Prešovská nemocnica pustila nemého invalidného dôchodcu domov, aj keď býva 14 kilometrov ďaleko. Na hodiny sa stratil v meste

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rodinní príslušníci zmobilizovali nielen policajtov, ale aj ľudí na sociálnej sieti.

Prešovská nemocnica prepustila domov v pondelok 22. mája z oddelenia cievnej chirurgie nemého invalidného dôchodcu, po ktorého si mala prísť manželka. Vystrašená rodina po ňom musela pátrať dlhé hodiny, upozornil portál TV noviny na základe príspevku z Facebooku.

Po 61-ročnom mužovi zo Šarišských Michalian pátrali aj policajti, ktorých kontaktovali rodinní príslušníci. Jedna z dcér sa dokonca rozhodla hľadať otca prostredníctvom facebookovej skupiny dopravného servisu. Tam ju napokon jeden u používateľov informoval o tom, že nezvestného pána videl na jednej z čerpacích staníc za mestom.

Takmer 14-kilometrovú cestu chcel prejsť po vlastných

Rodine sa napokon podarilo aj za pomoci polície a používateľov sociálnej siete nehovoriaceho otca nájsť. Ten sa z nemocnice rozhodol prísť domov peši. Celá cesta z Prešova do Šarišských Michalian však má viac ako 14 kilometrov.

Mužovi sa napriek tomu podarilo prejsť všetky križovatky v meste, až kým nedošiel na koniec, kde ho zazreli okoloidúci. Pátranie tak po piatich hodinách dokázali úspešne ukončiť.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia