Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. júna 2023, 8:32
Čas čítania 1:02

FOTO: Obrovská tragédia v Indii. Zrážka vlakov si vyžiadala najmenej 288 mŕtvych a 850 zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jeden z osobných vlakov sa mal vykoľajiť a jeho vozne zablokovali vedľajšiu koľaj, po ktorej práve z opačného smeru prichádzal druhý osobný vlak.

Najmenej 288 mŕtvych a vyše 850 zranených si podľa najnovších informácií vyžiadala piatková zrážka osobných vlakov vo východoindickom štáte Urísa. K nešťastiu, ktorého okolnosti stále nie sú presne známe, došlo podľa predstaviteľov indických železníc a svedkov približne o 19.00 h miestneho času (15.30 h SELČ).


Účastníkmi zrážky sú vlak Howrah Superfast Express, smerujúci z Bangalúru do mesta Háura v štáte Západné Bengálsko, a rýchlik Coromandel Express, premávajúci medzi mestami Kalkata a Čennai. Niektoré médiá uvádzajú, že účastníkom zrážky bol aj nákladný vlak, v tom čase odstavený na inej koľaji.


Jeden z osobných vlakov sa mal vykoľajiť a jeho vozne zablokovali vedľajšiu koľaj, po ktorej práve z opačného smeru prichádzal druhý osobný vlak. Ktorý vlak sa vykoľajil ako prvý a z akých príčin, zatiaľ nie je známe. Na mieste nešťastia počas noci pracovalo podľa úradov 1 200 záchranárov. Bolo tam vyslaných 115 sanitiek, 50 autobusov a 45 mobilných zdravotníckych jednotiek.

Vykoľajený vlak v Indii. Vykoľajený vlak v Indii.Vykoľajený vlak v Indii. Vykoľajený vlak v Indii.
Zobraziť galériu
(5)


Indický premiér Naréndra Módí vyjadril na Twitteri svoj šok z nehody. Jeho úrad krátko po nehode oznámil, že príbuzní obetí dostanú odškodné 200-tisíc rupií (vyše 2 200 eur). Zranení by mali dostať po 50-tisíc rupií.


Železničné nešťastia sú v Indii bežné, no to piatkové v štáte Urísa patrí svojím rozsahom a počtom mŕtvych medzi najhoršie za takmer 30 rokov. Vďaka novým investíciám a technologickým vylepšeniam sa však bezpečnosť železničnej dopravy v Indii v poslednom čase výrazne zvýšila.


V auguste 1995 sa pri Naí Dillí zrazili dva vlaky, pričom zahynulo 358 ľudí. Životy 146 ľudí si v roku 2016 vyžiadala nehoda, pri ktorej osobný vlak zišiel z koľají medzi mestami Indaur a Patna.

Domov
Zdieľať
Diskusia