Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. júna 2023, 13:03
Čas čítania 0:36

Štát bude deťom na Slovensku rozdávať desiatky eur na nákup školských potrieb. Zverejnili podmienky, ktoré treba splniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O žiadosť môže požiadať škola aj zákonný zástupca.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pripomína, že okrem dotácie na stravu, ktorú štát poskytuje deťom v materských a základných školách, bude mať rodič nárok na príspevok na kúpu školských potrieb. Výška dotácie je najviac 33,20 eura na dieťa.

Na dotáciu má nárok každé dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo je v akomkoľvek ročníku základnej školy a najmenej 50 % žiakov v ročníku je v hmotnej núdzi. O žiadosť môže rodič požiadať aj individuálne, ak ide o dieťa v hmotnej núdzi. 

„Žiadosť o dotáciu predkladá žiadateľ v termíne od 1. januára do 10. januára príslušného rozpočtového roka. Novú žiadosť v prípade nového žiadateľa môže žiadateľ predložiť úradu od 1. septembra do 10. septembra príslušného rozpočtového roka,“ informuje ministerstvo. Vzor takejto žiadosti nájdeš na tomto linku

O dotáciu môže žiadať zriaďovateľ školy, obec, občianske združenie alebo aj škola na základe písomnej dohody. Zákonný zástupca dieťaťa môže kvôli získaniu dotácie požiadať úrady o posúdenie príjmu domácnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia