Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
5. júla 2023, 19:10
Čas čítania 0:42

Bratislava dostane novú netradičnú atrakciu. Turistom uľahčí cestu na jednu z najnavštevovanejších lokalít

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Bratislava dostane novú netradičnú atrakciu. Turistom uľahčí cestu na jednu z najnavštevovanejších lokalít
Zdroj: Vydrica Development

Kedy sa však stane realitou, zatiaľ nie je známe.

Podľa portálu Mediaklik pribudne v Bratislave nová atrakcia. Na Bratislavský hrad sa budeš môcť vyviezť už aj výťahom. Bude súčasťou novej vznikajúcej mestskej časti Vydrica.

Plány zrealizovať podobný výťah siahajú ešte do roku 2005, nakoniec sa však od projektu upustilo. Nový projekt je vraj už vypracovaný po štádium dokumentácie na stavebné povolenie. Developer momentálne hľadá najvhodnejšie technické riešenie. Horná stanica by sa mala nachádzať pod reštauráciou Parlament.

Vizualizácia projektu Vydrica.
Vizualizácia projektu Vydrica. Zdroj: Vydrica Development

„Podoba výťahu je zatiaľ našou víziou, ktorá pracuje s technológiou šikmého výťahu, kde kabína jazdí po koľajnici a o pohon sa stará motor umiestnený v hornej alebo dolnej stanici v závislosti od konkrétneho výrobcu,“ povedal o projekte Pavel Baslík z developerskej spoločnosti Lucron.

Súčasťou Vydrice budú okrem výťahu aj nové byty či kancelárske a obchodné priestory. Do projektu spadá aj revitalizácia národnej kultúrnej pamiatky Vodná veža a dvoch ľadových jám z 15. storočia či vízia Podchodu pamäti, ktorý má prepájať novú štvrť s historickým Starým Mestom.

Výstavba Vydrice sa začala vlani. Prvá etapa by mala byť dokončená v druhej polovici budúceho roka. Celý projekt by mal byť hotový predbežne v roku 2028.

Domov
Zdieľať
Diskusia