Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
6. júla 2023, 7:58
Čas čítania 0:42

Rusku ste pomohli posilniť obranu, kritizuje Zelenskyj. Zverejnil dôležitú výzvu pre Západ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že protiofenzíva sa už začala, no jej hlavný výpad ešte len má prísť. Oddialili ju pomalé dodávky zbraní.

Pomalé dodávky zbraní podľa Zelenského oddialili plánovanú ukrajinskú protiofenzívu a umožnili Rusku posilniť svoju obranu na okupovaných územiach a umiestiť tam míny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to povedal v rozhovore pre CNN, ktorý bol odvysielaný v stredu. 


Zelenskyj sa poďakoval USA, ktoré sú lídrom v oblasti podpory Ukrajiny. „Povedal som im však rovnako ako európskym lídrom, že by sme svoju protiofenzívu chceli začať skôr a potrebujeme na to všetky tie zbrane a materiál,“ dodal Zelenskyj prostredníctvom tlmočníka.


„Skrátka ak začneme neskôr, pôjde to pomalšie a budeme mať straty na životoch, pretože všetko bude ťažko zamínované,“ povedal. „Dávame nepriateľovi čas a príležitosť uložiť viac mín a pripraviť si svoje obranné línie,“ dodal.

Ukrajine stále chýbajú zbrane

Ukrajinská armáda v niektorých častiach krajiny podľa jeho slov ani nemôže uvažovať nad začatím útokov, pretože nemá príslušné zbrane. Ukrajinskí predstavitelia opakovane uviedli, že protiofenzíva sa už začala, no jej hlavný výpad ešte len má prísť.


Ukrajinský prezident takisto opätovne požiadal o dodanie amerických stíhačiek F-16. Spojené štáty svojim spojencom povolili začať s výcvikom ukrajinských pilotov. Vyviezť tieto stroje na Ukrajinu im však ešte nepovolili.

Volodymyr Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia