Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. júla 2023 o 13:38
Čas čítania 0:44

Prigožin sa v Kremli stretol s Putinom. Vagnerovci dostali novú ponuku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin si vypočul vysvetlenia a argumenty pokusu o vojenský prevrat v Rusku.

Podľa Kremľa sa vodca vagnerovcov Jevgenij Prigožin stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom po pokuse o vzburu. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tak reagoval na informáciu, ktorá sa objavila vo francúzskych médiách, píše CNN. 

Putin sa údajne stretol s Prigožinom aj so všetkými veliteľmi jednotiek a vypočul si ich vysvetlenia. 

„Prezident zorganizoval stretnutie, na ktoré pozval 35 ľudí vrátane všetkých veliteľov jednotiek aj samotného Prigožina. Toto trojhodinové stretnutie sa konalo v Kremli 29. júna. Jeho detaily nie sú známe. Jediné, čo môžeme povedať, je, že prezident zhodnotil akcie na fronte počas špeciálnej vojenskej operácie, ako aj udalosti z 24. júna,“ uviedol Peskov a dodal, že im po rozhovore údajne ponúkol ďalšie možnosti nasadenia v boji.

Vagnerovci sa 24. júna pokúsili o vojenský prevrat. Obsadili Rostov nad Donom a žoldnierom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektmi v meste Voronež. Prešli aj oblasťou Lipecka a dostali sa do blízkosti 150 kilometrov od Moskvy.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Podvečer toho dňa Prigožin jednotkám vydal rozkaz, aby pochod na Moskvu zastavili. Ich konanie Putin najprv označil za bodnutie do chrbta a vlastizradu. Neskôr im odpustil. Vagnerovci sa po dohode s Lukašenkom stiahli na územie Bieloruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia