Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
10. júla 2023, 13:38
Čas čítania 0:44

Prigožin sa v Kremli stretol s Putinom. Vagnerovci dostali novú ponuku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin si vypočul vysvetlenia a argumenty pokusu o vojenský prevrat v Rusku.

Podľa Kremľa sa vodca vagnerovcov Jevgenij Prigožin stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom po pokuse o vzburu. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tak reagoval na informáciu, ktorá sa objavila vo francúzskych médiách, píše CNN. 

Putin sa údajne stretol s Prigožinom aj so všetkými veliteľmi jednotiek a vypočul si ich vysvetlenia. 

„Prezident zorganizoval stretnutie, na ktoré pozval 35 ľudí vrátane všetkých veliteľov jednotiek aj samotného Prigožina. Toto trojhodinové stretnutie sa konalo v Kremli 29. júna. Jeho detaily nie sú známe. Jediné, čo môžeme povedať, je, že prezident zhodnotil akcie na fronte počas špeciálnej vojenskej operácie, ako aj udalosti z 24. júna,“ uviedol Peskov a dodal, že im po rozhovore údajne ponúkol ďalšie možnosti nasadenia v boji.

Vagnerovci sa 24. júna pokúsili o vojenský prevrat. Obsadili Rostov nad Donom a žoldnierom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektmi v meste Voronež. Prešli aj oblasťou Lipecka a dostali sa do blízkosti 150 kilometrov od Moskvy.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Podvečer toho dňa Prigožin jednotkám vydal rozkaz, aby pochod na Moskvu zastavili. Ich konanie Putin najprv označil za bodnutie do chrbta a vlastizradu. Neskôr im odpustil. Vagnerovci sa po dohode s Lukašenkom stiahli na územie Bieloruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia