Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. júla 2023 o 10:20
Čas čítania 0:32

Daj si pozor na prevádzkové hodiny úradov a pošty. Cez leto môžu mať skrátené pracovné časy, takto sa dajú skontrolovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pracoviská, ktoré nedisponujú klimatizáciou, majú skrátený, šesťhodinový pracovný čas.

Niektoré úrady a pošty na Slovensku môžu počas aktuálneho obdobia vysokých teplôt a dovoleniek pracovať v skrátenom čase. Tento krok pomáha najmä zamestnancom, ktorí nemajú v budove zabezpečenú klimatizáciu, informuje RTVS. Úpravu pracovného času umožňuje vyhláška ministerstva zdravotníctva.

„Využívame menej prevádzkovo náročné obdobie počas roka, keď je priemerne najnižší počet zákazníkov na pobočkách. Zamestnancov koncentrujeme na rozhodujúcich pobočkách, kde sú dlhšie otváracie hodiny, kde je vyššia návštevnosť. Klientom odporúčame, aby si pred návštevou pobočky skontrolovali časy v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty,“ informuje hovorkyňa Iveta Dorčáková.

Pracoviská, ktoré nedisponujú klimatizáciou, majú skrátený, šesťhodinový pracovný čas. „Na pracoviskách, ktoré nie sú vybavené klimatizačnými jednotkami, je umožnený skrátený, šesťhodinový pracovný čas. Pre prípad takýchto situácií máme v platnosti príkaz riaditeľa magistrátu, ktorý to upravuje,“ uviedol Peter Bubla, hovorca mesta Bratislava. Podľa zamestnancov úradov zákazníci zmenu v časoch výrazne nepocítili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia