Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. júla 2023 o 16:08
Čas čítania 1:32

Slovensko potrebuje zamestnať viac cudzincov. Pre komplikované vybavovačky však idú pracovať inam

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské firmy zamestnávajú historicky najvyšší počet cudzincov.

Na základe demografického vývoja na Slovensku sa odhaduje, že o desať rokov bude u nás o štvrť milióna menej ľudí v produktívnom veku. Pri súčasnom počte približne 2,5 milióna pracujúcich to predstavuje pokles o takmer desať percent.

Zrýchlenie procesov pri prijímaní zamestnancov z tretích krajín by však pomohlo konkurencieschopnosti slovenského hospodárstva, no pre kvalifikovanejších pracovníkov z cudziny Slovensko nie je atraktívne, informovala Asociácia personálnych agentúr Slovenska.


„Na Slovensku máme podľa portálu Služby zamestnanosti dlhodobo otvorených vyše 90-tisíc neobsadených pracovných pozícií. Pritom takmer 75 % slovenských zamestnávateľov podľa aktuálnych prieskumov čelí ťažkostiam pri hľadaní kvalifikovaných ľudí. Problémom je nielen nájsť pracovníkov s potrebnými zručnosťami, ale v niektorých regiónoch, najmä na západnom Slovensku, aj ľudí bez zručností,“ uviedla prezidentka APAS Zuzana Rumiz.


Slovenské firmy dnes zamestnávajú historicky najvyšší počet cudzincov. Kým v roku 2013 pracovalo na Slovensku 13 400 ľudí zo zahraničia, v máji 2023 ich bolo až 95 585. To je viac než sedemnásobný nárast len za posledných desať rokov. Napriek tomu však podľa Rumiz problém s nedostatkom pracujúcich narastá.

11. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:17 Alena upratuje erotické salóny: „Z výkalov v posteli som sa pozvracala. Izby postriekané ejakulátom beriem už normálne" (Rozhovor) Alena upratuje erotické salóny: „Z výkalov v posteli som sa pozvracala. Izby postriekané ejakulátom beriem už normálne" (Rozhovor)

„Pred 10 rokmi malo nedostatok ľudí asi 45 % slovenských firiem, teraz je to približne 75 %. A očakáva sa, že v roku 2030 až 90 % našich firiem nebude vedieť nájsť vhodnú pracovnú silu, čo predstavuje veľké riziko pre celú našu ekonomiku,“ dodala.


Výzvam spojeným s nedostatkom pracujúcich čelí podľa nej väčšina krajín eurozóny, je teda podľa nej logické, že možnosť dovozu pracovnej sily z EÚ nie je pre všetkých reálna. Skôr je pravdepodobné, že v tomto konkurenčnom boji bude Slovensko ťahať za kratší koniec, čo sa už dnes u nás ukazuje na problémoch s kvalifikovanými pracovníkmi napríklad v zdravotníctve.


„Vybavovanie pracovných víz u nás trvá veľmi dlho a ani naše ambasády často nie sú pripravené na taký počet žiadostí, aký by bol potrebný,“ priblížila Rumiz, podľa ktorej by práve zjednodušenie a zrýchlenie zákonných procesov pri prijímaní zamestnancov z tretích krajín pomohlo konkurencieschopnosti slovenského hospodárstva.


„Konkurencia krajín v rámci Európy je totiž veľká, mnohé majú tieto procesy omnoho jednoduchšie a kratšie, vedia tak zabezpečiť zahraničnú pracovnú silu pre svoj pracovný trh oveľa rýchlejšie. Ak aj u nás nezjednodušíme prijímanie zamestnancov z krajín mimo EÚ, môže sa nám ľahko stať, že sa dostaneme do problémov. Ako malý štát máme totiž jedinú možnosť – nastaviť vhodné podmienky jednak pre prichádzajúcich zahraničných zamestnancov, no tiež pre firmy, ktoré ich budú zamestnávať,“ uzavrela Zuzana Rumiz.

Domov
Zdieľať
Diskusia