Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
21. júla 2023, 20:21
Čas čítania 0:54

REBRÍČEK: Toto je 10 najkrajších pláží v Európe podľa dovolenkárov. Prvé miesto ťa prekvapí, tropické teploty tam nezažiješ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prekvapivým víťazom sa stala unikátna islandská pláž Reynisfjara.

Dovolenková sezóna je momentálne v plnom prúde a európske krajiny hlásia návaly turistov do populárnych destinácií. Cestovateľský portál TripAdvisor zostavil pre rok 2023 rebríček tých najlepších pláží v Európe na základe hodnotení dovolenkárov.

Na prvom mieste sa prekvapivo neumiestnila tropická pláž. Favoritom dovolenkárov sa na tento rok stala temná pláž Reynisfara na Islande pri mestečku Vík, ktoré je vzdialené približne 180 kilometrov od Reykjavíku.

Miesto je známe svojím netradičným čiernym pieskom a atmosférou. Zlá správa je, že sa na Reynisfjare pravdepodobne neokúpete, keďže sú pre tento úsek typické silné vlny a nižšie teploty.

Unikátna islandská pláž Reynisfjara, ktorá je podľa dovolenkárov v roku 2023 najkrajšou európskou plážou.
Unikátna islandská pláž Reynisfjara, ktorá je podľa dovolenkárov v roku 2023 najkrajšou európskou plážou. Zdroj: Unsplash/Denys Nevozhai

Zvyšok rebríčka už však nebol žiadnym prekvapením. Dovolenkári v ňom preferovali klasické tropické pláže. Druhú pozíciu obsadila portugalská pláž Falésia, ktorú nasleduje talianska Spiaggia dei Conigli nachádzajúca sa v juhozápadnej časti ostrova Lampedusa.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:27 Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ

Prvú päticu dopĺňajú španielske pláže La Concha a Playa de Mura. Na zozname najkrajších dovolenkových destinácií môžeme nájsť aj pláž Fallasarna (Kréta) či pláž Nissi (Cyprus).

Poslednú trojicu v rebríčku uzatvárajú lagúna Balos (Kréta), pláž Sotavento (Španielsko) a Plage du Sillon (Francúzsko).

Kompletný zoznam 10 najkrajších pláží si môžeš pozrieť v našej tabuľke:

UmiestnenieNázov plážeLokalita
1.Pláž ReynisfjaraIsland
2.Pláž FalésiaPortugalsko
3.Spiaggia dei ConigliTaliansko
4.Pláž La ConchaŠpanielsko
5.Playa de MuroMalorka
6.Pláž FalassarnaKréta
7.Pláž NissiCyprus
8.Lagúna BalosKréta
9.Pláž SotaventoFuerteventura
10.Plage du SillonFrancúzsko
Domov
Zdieľať
Diskusia