Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
21. júla 2023, 21:08
Čas čítania 0:37

Slovák v sebaobrane zastrelil medveďa, teraz má na krku trestné stíhanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Údajne sa najprv medveďa pokúšal odplašiť, nebolo to však účinné.

Muž, ktorý počas prechádzky v lese v sebaobrane usmrtil medveďa, môže teraz skončiť za mrežami. Policajný vyšetrovateľ totiž začal vo veci trestné stíhanie, informuje portál TVnoviny.sk.

K incidentu došlo ešte minulý týždeň v sobotu 15. júla pri obci Sučany. Na obvineného muža medveď údajne zaútočil počas prechádzky so psom. Muž sa ho vraj najprv pokúšal odohnať, keď to však nefungovalo, použil legálne držanú strelnú zbraň, aby jedinca usmrtil.

Situáciou sa aktuálne zaoberajú vyšetrovatelia zo Žiliny, ktorí vo veci začali trestné stíhanie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Generálna prokuratúra bude na prípad dohliadať

Na incident zareagovala aj generálna prokuratúra, ktorá uviedla, že si uvedomuje citlivosť kauzy. „Preto bude v prípade vykonávať dohľad nad zákonnosťou vedenia trestného stíhania zo strany orgánov činných v trestnom konaní,“ priblížila.

Prokuratúra sa chce špeciálne zamerať na to, či je možné v danom prípade označiť konanie muža za sebaobranu. Viac o stretnutí muža s medveďom sa môžeš dočítať v našom predošlom článku.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: Facebook/Štátna ochrana prírody SR
Domov
Zdieľať
Diskusia